septembrie 24, 2023

Europarlamentarii sălăjeni au preocupări diverse, iar rețelele de socializare sunt metoda preferată a acestora pentru a ne ține la curent cu activitățile pe care le desfășoară. Atât Daniel Buda, cât și Dacian Cioloș sau Cristian Terheș sunt extrem de activi în mediul online.

Daniel Buda: Fermierii români, un model în ce privește calitatea înaltă a produselor și utilizarea durabilă a pesticidelor!

Europarlamentarul sălăjean Daniel Buda susține că fermierii români folosesc mai puține pesticide decât fermierii din restul Uniunii Europene. Sălăjeanul a participat vinerea trecută la ședința de informare organizată de Direcția Generală pentru Sănătate și Siguranță Alimentară din cadrul Comisiei Europene cu privire la limitele maxime de reziduuri de pesticide în UE. Toate alimentele destinate consumului uman sau animal în Uniunea Europeană se supun unei limite maxime a reziduurilor de pesticide în compoziția acestora, în vederea protejării sănătății animale și umane. Legislația UE reglementează limitele aplicabile diferitelor produse pentru alimentația umană sau animală.

”Pactul Verde European propune tranziția către un sistem alimentar mai sănătos și mai durabil. Actuala dependență de pesticide ca principalul mijloc de combatere a dăunătorilor nu este compatibilă cu agricultura sustenabilă, deoarece utilizarea prelungită a pesticidelor conduce frecvent la crearea unei rezistențe la pesticide în rândul dăunătorilor. Astfel, având în vedere că utilizarea excesivă a pesticidelor are un efect negativ asupra mediului, Comisia Europeană a propus reducerea cu 50 % a utilizării pesticidelor chimice, până în 2030. Conform raportului publicat în mai 2020 de Eurostat, în România se utilizează aproximativ 640 de grame de substanță activă pe hectar, în timp ce media Uniunii Europene este de 2200 de grame pe hectar. Astfel, fermierii români nu vor fi afectați de această măsură având în vedere că ne situăm cu mult sub media Uniunii”, spune europarlamentarul Daniel Buda.

Fermierii români sunt conștienți de nevoia de creștere a calității produselor obținute, având recolte de calitate superioară. Statele membre care depășesc limita impusă trebuie să ia toate măsurile necesare pentru promovarea și stimularea unei gestionări a dăunătorilor cu un consum redus de pesticide, acordând prioritate, oricând este posibil, metodelor nechimice.

”Prin stabilirea obiectivului de reducere cu 50% a utilizării pesticidelor până în 2030, se urmărește ca cetățenii europeni să poată beneficia de alimente sănătoase și la prețuri accesibile, iar sistemul alimentar să devină unul durabil”, concluzionează europarlamentarul sălăjean.

Dacian Cioloș, șocat de violența din scrisoarea primită de actrița Maia Morgenstern

Europarlamentarul sălăjean Dacian Cioloș, șeful Renew Europe, se arată absolut șocat de violența care rezidă dintr-o scrisoare primită de actrița Maia Morgenstern chiar de sărbătoarea mozaică Pesah (Paștele ebraic).

”Mesajul cu amenințări incalificabile antisemite adresat marii noastre actrițe Maia Morgenstern și teatrului evreiesc de stat nu poate rămâne fără consecințe penale asupra autorului sau autorilor. Sunt șocat de violența de limbaj, atitudinea extremistă, de intoleranța etnico-religioasă și rasismul scrisorii făcute publice de doamna Maia Morgenstern. Credeam că am învățat cu toții lecțiile istoriei și că acesta este un capitol încheiat. Instituțiile statului român trebuie să se autosesizeze de urgență, să identifice și investigheze aceste amenințări de neconceput. Sunt alături de Maia, de teatrul evreiesc și de toți cei care s-au simțit amenințați de această manifestare reprobabilă”, scrie Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Actriţa Maia Morgenstern a postat sâmbătă pe pagina sa de socializare o fotografie a unui mesaj cu ameninţări cu moartea şi termeni antisemiţi, care a fost primit pe adresa de email a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti. Mesajul respectiv este semnat “din partea partidului AUR”. Maia Morgenstern s-a prezentat sâmbătă seara la poliție și a depus plângere, cazul fiind preluat de Direcția de Investigații Criminale din cadrul IGPR, care a deschis dosar penal pentru amenințare. Reprezentanţii formaţiunii Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) au transmis tot sâmbătă seara, pe pagina de facebook a partidului, un comunicat în care arată că este vorba de ”o înscenare” şi că sunt alături de Maia Morgenstern, pe care o asigură de întreaga consideraţie.

Cristian Terheș atacă dur ultimele restricții adoptate în România

Europarlamentarul sălăjean Cristian Terheș continuă pe linia opoziției virulente la tot ce ține de măsuri restrictive cauzate de pandemia de COVID-19.

Într-un mesaj postat pe pagina sa oficială, europarlamentarul sălăjean atacă vehement ultimul set de măsuri adoptate de guvern.

”Actualul guvern PNL-USR este complet iresponsabil. Acești trădători nu știu face nimic, în afară de a închide țara, firmele private și companiile de stat, de a vinde pe nimic ce a mai rămas în țară și de a ține oamenii în case. Este lipsit de orice logică să închizi magazinele la ora 18. Închiderea magazinelor înseamnă reducerea orelor de muncă pentru angajații acelor magazine și, implicit, reducerea de salarii. Reducerea salariilor conduce la reducerea consumului cu implicații negative peste tot în economie. Pe scurt, acest guvern trădător PNL-USR falimentează românii și Romania instaurând, în același timp, un stat totalitar. E datoria fiecărui cetățean care vrea să fie liber să lupte contra acestor măsuri abuzive și contra acestui guvern trădător”, susține europarlamentarul Cristian Terheș.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut