decembrie 2, 2022

Premiu international pentru afacerea cu caramizi fabricate in Salaj, la Recea

Producatorul salajean de caramizi Cemacon a castigat premiul Ruban d@Honneur la categoria Chairman@s Selection, in cadrul uneia dintre cele mai prestigioase competitii de business din Europa, European Business Awards, editia 2015 – 2016. Gala de premiere a competitiei a avut loc Dubrovnik. 

La categoria Chairman@s Selection, Cemacon a concurat cu 132 de companii din 34 de tari, care au obtinut rezultate remarcabile in anul 2016. Numarul total al companiilor care au intrat in aceasta competitie a fost de 32.000, însumand afaceri totale de 1.200 de miliarde de euro.
A facut diferenta la departajarea firmelor povestea de succes a companiei, de la achizitia fostei fabrici Ceramica Zalau pana in prezent, cresterile semnificative de vanzari si profit din fiecare an si viziunea de dezvoltare a afacerii. Juriul a fost format din membri cu puternica expertiza in afaceri, din mai multe tari.
Traseul Cemacon în cadrul acestei competitii a insemnat parcurgerea mai multor pasi, demarati in urma cu aproximativ un an.
„n prima etapa, Cemacon a fost desemnata National Public Champion, criteriile de evaluare fiind inovatia, etica si succesul in afaceri, cu scopul de a promova excelenta si bunele practici în randul comunitatii de business, spun reprezentantii companiei.
“Premiul e o recunoastere importanta a rezultatelor noastre din ultimii ani. Este o onoare ca am reusit sa obtinem un loc fruntas printre companii mari si relevante în mediul de business european si am demonstrat ca se poate. Se poate ca o companie romaneasca aflata în mare dificultate sa ajunga intre liderii pietei; se poate ca o echipa de management romanesc, prin ambitie si profesionalism, sa creeze un model de succes care sa fie apreciat de comunitatea de business din Europa. Este un premiu dedicat întregii echipe, clientilor si partenerilor nostri, care au avut încredere în proiectul Cemacon si alaturi de care am crescut si am ajuns ceea ce suntem azi”, a declarat Liviu Stoleru, Director General si Presedinte al Consiliului de Administratie Cemacon.
Anul trecut, in septembrie, Cemacon a ocupat locul 1 la categoria “Restructurarea anului pentru o companie listata” în cadrul Galei Pietelor de Capital din Europa Centrala si de Est, în Varsovia.

Istoria succesului

Cemacon SA are sediul in Cluj, desi fabrica de caramizi este la Recea, comuna Varsolt. Producatorul de caramizi a achizitionat fosta fabrica Ceramica Zalau. Vechea fabrica de caramizi din Zalau a fost inchisa in 2011. Cemacon a facut o investitie de 26 de milioane de euro la Recea, unde a construit o fabrica noua, motivand ca nu se justificau costurile suportate cu fabrica din Zalau. “n 2013, Cemacon a scos la vanzare platforma fostei fabrici de caramizi din Zalau. Terenul a fost achizitionat anul trecut de retailer-ul roman de bricolaj Dedeman.
Investitiile masive, dar si noul concept cu produse inovatoare de caramizi EVO Ceramic care nu necesita izolatie, obținute la costuri de producție foarte competitive, au facut din Cemacon liderul pietei de blocuri ceramice din Transilvania si unul dintre cei mai mari producatori de materiale de zidarie la nivel national.
La Recea, compania opereaza cea mai moderna si mai mare capacitate de productie din Romania
CEMACON SA este companie listata la Bursa de Valori Bucuresti si detinuta, preponderent, de actionari institutionali, fonduri de investitii romanesti si straine.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *