Primele concursuri școlare la Matematică din acest an au adus și primele premii în Sălaj.

În data de 19 noiembrie, s-a desfășurat, la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, ediția a XII-a a Concursului Interjudețean  de Matematică „Argument.” Au participat la concurs elevi din județele Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Sălaj.

Sălajul a fost reprezentat la concurs de 9 elevi de la Colegiul Național „Silvania” Zalău (3 elevi pentru nivelul gimnazial și 6 elevi pentru nivelul liceal).

Lóga Patrik, elev în clasa a X-a (prof. Turdean Katalin), a obținut premiul al II-lea.

Elevii Breje Nora Alexandra, clasa a X-a ( prof. Lucaciu Simona) și Tuduce Sergiu Florian, clasa a XI-a (prof. Ilonța Andrei), au obținut premiul III. 

Lotul a fost însoțit de profesoara Lucaciu Simona, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

În zilele de 14-15 octombrie, la Colegiul Național „Alesandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș, a avut loc ediția a XXV-a a Concursului Interjudețean de Matematică „Alesandru Papiu Ilarian.” La concurs au participat elevi din județele Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu.

Județul Sălaj a fost reprezentat de o echipă formată din 13 elevi: 10 elevi de la Colegiul Național „Silvania” Zalău (4 pentru nivelul gimnazial și 6 pentru nivelul liceal) și câte un elev de la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială “Porolissum” Zalău, respectiv Școala Gimnazială Preoteasa.

Au obținut mențiuni elevii Ciurbe Bogdan-Radu, clasa a V-a (prof. Isa Lavinia), Iacob Maria Teodora, clasa a VII-a (prof. Isa Lavinia), Ciurbe Nicolae, clasa a VIII-a (prof. Gornoavă Valeriu), Barna Alexandru Mihai, clasa a IX-a (prof. Lucaciu Simona), Breje Nora Alexandra, clasa a X-a (prof. Lucaciu Simona), Tuduce Sergiu Florian, clasa a XI-a (prof. Ilonța Andrei), toți de la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

Tot cu mențiuni au fost răsplătiți și elevii Pop Tudor Ștefan, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei (prof. Crișan Gabriela), Farcaș Oana Paula, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Porolissum” Zalău (prof. Cosma Dorin) și Rad Viorela Valentina, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Preoteasa (prof. Trif Lorena).

Lotul a fost însoțit de profesoara Mocan Paula, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău.