Premii și mențiuni pentru matematicienii sălăjeni

Premii și mențiuni pentru matematicienii sălăjeni

Primele concursuri școlare la Matematică din acest an au adus și primele premii în Sălaj.

În data de 19 noiembrie, s-a desfășurat, la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, ediția a XII-a a Concursului Interjudețean  de Matematică „Argument.” Au participat la concurs elevi din județele Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare și Sălaj.

Sălajul a fost reprezentat la concurs de 9 elevi de la Colegiul Național „Silvania” Zalău (3 elevi pentru nivelul gimnazial și 6 elevi pentru nivelul liceal).

Lóga Patrik, elev în clasa a X-a (prof. Turdean Katalin), a obținut premiul al II-lea.

Elevii Breje Nora Alexandra, clasa a X-a ( prof. Lucaciu Simona) și Tuduce Sergiu Florian, clasa a XI-a (prof. Ilonța Andrei), au obținut premiul III. 

Lotul a fost însoțit de profesoara Lucaciu Simona, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

În zilele de 14-15 octombrie, la Colegiul Național „Alesandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș, a avut loc ediția a XXV-a a Concursului Interjudețean de Matematică „Alesandru Papiu Ilarian.” La concurs au participat elevi din județele Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu.

Județul Sălaj a fost reprezentat de o echipă formată din 13 elevi: 10 elevi de la Colegiul Național „Silvania” Zalău (4 pentru nivelul gimnazial și 6 pentru nivelul liceal) și câte un elev de la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială “Porolissum” Zalău, respectiv Școala Gimnazială Preoteasa.

Au obținut mențiuni elevii Ciurbe Bogdan-Radu, clasa a V-a (prof. Isa Lavinia), Iacob Maria Teodora, clasa a VII-a (prof. Isa Lavinia), Ciurbe Nicolae, clasa a VIII-a (prof. Gornoavă Valeriu), Barna Alexandru Mihai, clasa a IX-a (prof. Lucaciu Simona), Breje Nora Alexandra, clasa a X-a (prof. Lucaciu Simona), Tuduce Sergiu Florian, clasa a XI-a (prof. Ilonța Andrei), toți de la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

Tot cu mențiuni au fost răsplătiți și elevii Pop Tudor Ștefan, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei (prof. Crișan Gabriela), Farcaș Oana Paula, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Porolissum” Zalău (prof. Cosma Dorin) și Rad Viorela Valentina, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Preoteasa (prof. Trif Lorena).

Lotul a fost însoțit de profesoara Mocan Paula, de la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *