Premierul Tudose l-a demis ieri pe seful Fiscului

Bogdan Stan, seful ANAF, a fost demis ieri de catre premierul Mihai Tudose, în locul sau fiind numita Mirela Calugareanu. În Monitorul Oficial a fost publicata decizia de numire a Mirelei Calugareanu în functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Tot din ordinul premierului Tudose, Bogdan Nicolae Stan a fost eliberat din functia de sef ANAF.
Premierul Tudose a avut doua runde de discutii cu ANAF-ul, Antifrauda si Ministerul de Finante, dupa numirea sa ca sef al Executivului, în cadrul carora a identificat un set de solutii.
“Începând de la partea de informatizare completa a ceea ce înseamna sistemul financiar-fiscal din România si ajungând la masuri de eficientizare de la colectare a TVA, pâna la niste masuri mai stricte în ceea ce priveste partea de marfuri de contrabanda”, explica premierul, aratandu-se convins ca vor creste colectarile la buget. “Nu plecam a priori cu gândul de dat afara oameni si de adus altii, ci pur si simplu au primit niste teme, au primit o fisa de parcurs, daca si-o respecta, toata lumea este multumita”, a spus premierul. Tudose mai declara în 10 iulie, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca urmatoarea analiza “pe cifre” a activitatii ANAF va avea loc peste o luna.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, stop_coloana a declarat luni ca i-a cerut premierului Mihai Tudose sa analizeze foarte atent si cu maxima rigoare activitatea ANAF, precizând ca “nu este foarte fericit” de activitatea Fiscului, iar Tudose poate lua orice masura crede de cuviinta. “Eu evit sa spun ce parere am eu, personala, despre un membru al Guvernului sau despre un sef de institutie, dar faptul ca i-am cerut premierului sa faca aceasta analiza, probabil ca nu sunt foarte foarte fericit”, a spus Liviu Dragnea.
Stan a fost numit sef ANAF în luna ianuarie 2017, dupa demisia lui Dragos Doros din fruntea institutiei.
Mirela Calugareanu a fost director executiv Colectare în cadrul Directiei Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti. Potrivit declaratiei de avere, are în conturi 68.000 de euro si a câstigat anul trecut aproape 9.000 de lei lunar. Sotul ei este sef serviciu la Directia Generala de Impozite si Taxe Locale a Sectorului 1 si a avut un salariu lunar de peste 7.600 de lei. 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *