Premierul promite: Nu vom crește taxe și impozite

Premierul Nicolae Ciucă promite că bugetul pentru anul 2022 nu cuprinde creșteri de taxe și impozite.

”Bugetul pentru 2022 răspunde atât așteptărilor imediate, cât și unei viziuni de dezvoltare și oportunităților viitoare, ce au ca scop o viața mai bună pentru  cetățenii României. Elaborarea bugetului este rezultatul unui proces responsabil, care ține cont de situațiile dificile cu care se confruntă România, asemenea multor alte state. 

Mă refer la criza sanitară provocată de COVID-19, șocul prețurilor la energie, respectând însă nevoia de consolidare bugetară, atât de importantă pentru creșterea sănătoasă si sustenabilă a economiei. În acest context, am reușit, prin bugetul pentru anul viitor, sa menținem o serie de pârghii care păstrează atractivitatea investitorilor pentru economia românească, dar și să pregătim investiții majore finanțate din fonduri naționale și europene. Filozofia bugetului pentru anul viitor se fundamentează pe stabilitate și predictibilitate, coordonate menite să încurajeze investițiile și să crească atractivitatea României ca destinație de business. 

Așa cum ne-am angajat, nu vom crește taxe și impozite, nu vom pune presiune asupra mediului de afaceri. Vom menține regimul fiscal actual al IMM – urilor, schemele de ajutor de stat pentru încurajarea investițiilor si toate măsurile aflate în vigoare pentru susținerea antreprenorilor”, a declarat premierul.

2 Replies to “Premierul promite: Nu vom crește taxe și impozite”

  1. Sa o creadă el! Se vor majora și taxele și impozitele! In loc să-și vadă de pensie și sa fie pomenit in istorie , s-a băgat in rahat ! Doamne rău ne mai pedepsești!

  2. Nu trebuie majorate taxe și impozite, trebuie introdusă impozitarea progresivă ca-n absolut toate țările capitaliste dezvoltate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *