Premierul ne învață să vedem partea plină a paharului

Declarațiile de presă care au urmat ședinței de miercuri a Executivului au scos în evidență abilitatea premierului Florin Cîțu de a vedea partea plină a paharului, spre deosebire de unii jurnaliști sau susținători ai opoziției, de exemplu. Întrebat de ziariști despre maximul istoric atins de euro și valul de scumpiri, prim-ministrul spune că “uităm” să vedem și ieftinirile, iar la o întrebare despre campania de vaccinare care stagnează, Florin Cîțu ne-a lămurit că, la nivel european, avem printre cele mai puține cazuri. guvernul soluții pentru ca lucrurile să se echilibreze, c

“Aici lucrurile sunt foarte clare pentru mine: prețurile sunt determinate de piață într-o economie liberă. Şi îmi place că vorbim doar atunci când prețurile mai cresc puțin, dar nu vorbim de ele când scad. Preţurile vor crește, vor scădea, în funcție de ce se întâmplă cu cererea și oferta. Ceea ce poate să facă acest guvern și face foarte bine este să se dea o traiectorie clară de reducere a deficitului bugetar, și sustenabilă, și credibilă. Și vă spun că este și sustenabilă și credibilă pentru că Comisia Europeană, în analiza de deficit excesiv, și-a asumat aceeași traiectorie pe care o are România de reducere a deficitului bugetar. Asta contează atunci când ne uităm pe termen mediu și lung și ne uităm și la evoluția altor prețuri. Dar fluctuații pe termen scurt, acestea sunt normale într-o economie de piață și ar trebui să ne obișnuim cu prețuri care cresc și scad, pentru că asta înseamnă o economie de piață”, a explicat premierul, întrebat dacă Executivul are vreun plan pentru ca euro să nu ajungă, în curând, la 5 lei.

Cât despre vaccinare, aceasta va fi obligatorie pentru anumite categorii de personal în mai multe țări. Întrebat ce va face Executivul de la București pentru a intensifica vaccinarea, în condițiile în care numărul doritorilor este tot mai mic, iar programul centrelor de vaccinare a fost deja redus, din lipsă de clienți, prim-ministrul a ținut să precizeze că, dacă ținem evidența vaccinaților, nu socotim corect.

“Dumneavoastră vă uitați la numărul de persoane vaccinate, eu mă uit la numărul de persoane infectate – acolo suntem în cea mai bună situație din Uniunea Europeană, încă. Deci, suntem în cea mai bună situație. Deci, dumneavoastră comparați țări care au teoretic… ar fi trebui să nu aibă această problemă pentru că au mai multe persoane vaccinate și, totuși, au o situție mai dificilă în ceea ce privește  rata de infectare. Trebuie să ne uităm la toți indicatorii. Guvernul a făcut tot ce ține de guvern. În primul rând, am fost prima țară din Europa care a avut vaccin pentru toată lumea, pentru cine dorește să se vaccineze oricând, oriunde, la orice oră, cu orice tip de vaccin. Vaccinarea nu este obligatorie în România, dar, bineînțeles, dacă suntem responsabili, trebuie să ne vaccinăm, pentru că este singura soluție să scăpăm de pandemie. Până acum așa s-a demonstrat”, a explicat Florin Cîțu.

2 thoughts on “Premierul ne învață să vedem partea plină a paharului

  1. Ăsta trăiește intr-o lume paralela! Nici nu ii de mirare! “Felicitări” și “cinste” celor care i-ați votat!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.