Premierul Florin Cîțu, în cărți pentru prezidențialele din 2024?

Sâmbătă, 17 iulie, a avut loc în urbea de la poalele Meseșului Comitetul de Coordonare Județean (CCJ) al PNL Sălaj, eveniment desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor. Cu această ocazie, Lucian Bode a fost reconfirmat lider al PNL Sălaj. Calitatea de primvicepreședinte pe domeniul Politici Publice îi revine președintelui Consiliului Județean Sălaj – Dinu Iancu Sălăjanu, iar cea de primvicepreședinte pentru Strategii Politice și Comunicare i-a fost atribuită subprefectului Virgil Țurcaș. În cadrul aceleiași ședințe, au mai fost aleși 8 vicepreședinți, 15 membri, un președinte al Comisiei Județene de Revizie și Cenzori, un șef la Comisia de Onoare și Arbitraj, precum și un trezorier-pentru următorii 4 ani. La întrunirea extraordinară au fost invitați 350 de primari și consilieri sălăjeni, dintre aceștia absentând 35.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor nume grele ale politicii liberale, și aici îi amintim pe actualul președinte al Partidului Național Liberal-Ludovic Orban; premierul Florin Cîțu; europarlamentarul Rareș Bogdan; primarul Clujului- Emil Boc; miniștrii Raluca Turcan și Nicolae Ciucă (care, odată ajuns la tribună, a uitat numele unuia dintre cei “doi olteni” colegi, prezenți la eveniment); Alina Gorghiu și Daniel Buda . Au mai fost prezenți președinții organizațiilor județene din regiunea de Nord-Vest, secretarul general al PNL-Robert Sighiartău, europarlamentarul Cristian Bușoi și parlamentarii Violeta Alexandru, Florin Roman, Dan Vâlceleanu și Pavel Popescu.

S-au ținut discursuri, la tribuna oficială, iar Lucian Bode a fost felicitat de către toți cei prezenți. S-au prezentat viziuni de viitor, s-au oferit ofrande de pace trecutului și s-au exprimat opțiuni clare pentru alegerea noului președinte al Partidului Național Liberal, la Congresul de pe 25 septembrie. O majoritate covârșitoare au optat pentru “suflul nou”, pe care-l văd la șefia partidului în persoana prim-ministrului Florin Cîțu. Au fost unele voci, printre care cea a parlamentarului Violeta Alexandru, care s-au poziționat ferm în tabăra susținătoare a domnului președinte Orban.

Probabil ghidându-se după zicala “Cei din urmă vor fi cei dintâi” , actualul lider al Partidului Național Liberal a luat cuvântul la finalul întâlnirii. După un discurs incisiv, presărat cu versurile cântecelor lui Dinu Iancu Sălăjanu, Ludovic Orban i-a îndemnat pe cei prezenți ca atunci când va veni momentul, fiecare dintre ei, să-și aleagă opțiunea pentru președinția partidului după cum simt, și nu după cum încearcă să le inducă alții. Și-a mai exprimat, de asemenea, certitudinea că toți cei prezenți în sală vor face alegerea corectă pe 25 septembrie.

La scurta conferință de presă de la finalul evenimentului, invitații de onoare au coborât la panou, pentru a prezenta concluziile finale și pentru a răspunde eventualelor întrebări ale ziariștilor, mai puțin Ludovic Orban. Nu știm motivul real al acestei sustrageri, însă îl asigurăm pe domnul președinte, cu această ocazie, că presa este liantul dintre politicieni și cetățeni, nicidecum un dușman de care ar trebui să te ascunzi.

Motivul este lesne de înțeles, dacă ne gândim că liberalii sălăjeni sunt poziționați în tabăra lui Florin Cîțu, însă în politică e ca și în sport-chiar dacă simți că pierzi teren în fața adversarului, trebuie să fii fair-play. Însă alegerile din 25 septembrie vor decide marele câștigător. Până atunci, alte presupuneri și comentarii sunt de prisos.

L-am întrebat pe premierul Cîțu dacă va candida la prezidențialele din 2024, în cazul în care va câștiga, în 25 septembrie, alegerile din partid. În vacarmul de la fața locului, a venit și răspunsul.

“După ce câștigăm în 25 septembrie, avem așa de mult de lucrat pentru România și pentru români. Până în 2024, trebuie să ne asigurăm că aducem în țară 60 % din banii din PNRR, să muncim, să construim pentru dumneavoastră, dar până atunci trebuie să trecem la treabă”, a afirmat prim-ministrul, fără a răspunde concret la întrebare.

4 thoughts on “Premierul Florin Cîțu, în cărți pentru prezidențialele din 2024?

  1. În timp ce orbanu și piticu repetent umblă cu ursu prin țară pt alegeri de partid oare cine se ocupă de problemele țării ? Întrebarea e retorică, știm răspunsul. Nimeni !

  2. Am mai fost noi pa traktor !
    Sistemu iara o sa ne puna in dilema, si va trebui sa alegem bunul cel mai de pret.
    O sa fie o oferta generoasa, cu precalificari: ponta, dancila, dragnea, barna, busoi, turcan, orban, catu, soshoaca, vanghelie, geoana, nastase, elena basescu, lov, oprisan, plumb, kelemen, marko, dragu, samd.

  3. In aceste carti mai e si Clotilde Armand (de care s-a interesat Macron nu demult), mai e Drula (e si el testat pe piata). Sunt si altii care decid urmatorul presedinte, una e sa vrei, alta sa poti…

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.