Premierul desemnat, Mihai Tudose, zero ca ministru si acuzatii de plagiat

Mihai Tudose, propunerea PSD – ALDE, a fost nominalizat aseara de catre presedintele Klaus Iohannis pentru functia de prim-ministru, dupa consultarile cu partidele parlamentare.

”PSD si ALDE sustin ca au în continuare are majoritate în Parlament. Formatiunile s-au prezentat împreuna si au înaintat o propunere în persoana domnului Tudose. Partidele din opozitie nu au avut propuneri concrete si din discutii nici nu a rezultat ca ar exista o întelegere politica. Pe de alta parte, aceasta criza dauneaza grav economiei românesti, imaginii în lume si opinia mea este ca aceasta criza trebuie terminata repede. Trebuie sa avem un nou guvern, care începe sa rezolve problemele ramase nerezolvate, problemele aparute din cauza acestei crize”, a declarat Klaus Iohannis.
Despre Mihai Tudose, se poate spune ca, potrivit evaluarii facute chiar de PSD, nu a avut niciun proiect îndeplinit ca ministru al guvernului Grindeanu. Printre prioritatile care nu au fost realizate se afla: modificarea legii minelor, transferul ELCEN în patrimoiul Primariei Bucuresti, Fondul Suveran de Dezvoltare sau Eficientizarea Portalului de Comert Exterior.
Altii sustin ca Mihai Tudose nu respecta criteriile de integritate si competenta, avand in vedere acuzatiile de plagiat în lucrarea de doctorat sustinuta la Academia Nationala de Informatii, De altfel, Mihai Tudose a cerut anul trecut retragerea titlului de doctor, în urma acuzatiilor de plagiat.

Iuliu Nosa, deputat PSD: Tudose premier; partidul pune ministrii

“Cred ca, pentru a scurta criza guvernamentala cu care ne confruntam, presedintele il va nominaliza pe Mihai Tudose ca premier, urmand ca maine (azi – n.red.) partidul sa stabileasca si lista ministrilor care sa fie audiati apoi in comisiile de specialitate si, cel tarziu joi, sa aiba loc votul de investitura in Parlament, iar vineri noul Guvern sa isi inceapa, efectiv activitatea”, ne-a declarat ieri deputatul salajean PSD Iuliu Nosa.

Seres Denes, deputat UDMR: Coalita majoritara are dreptul de a numi premier

“Coalita majoritara are dreptul de a numi premier si prin acest lucru isi asuma si raspunderea. Propunerea PMP pentru functia de premier, Segfried Muresan, este o jucarie de-a lui Basescu. PNL si-a dat seama ca nu are mari sanse singur, iar de celelalte partide din opozitie nu este sigur, asa ca a renuntat la propunerea de premier”, ne-a declarat aseara Seres Denes, deputatul salajean UDMR.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut