Primăria comunei Bănișor a făcut un pas important pentru facilitarea achitării oricăror tipuri de taxe – autorizări, impozite, salubrizare, amenzi – prin instalarea unui POS la biroul de taxe și impozite din cadrul instituției.

Primarul Sorin Maxim consideră că, oferind oamenilor posibilitatea efectuării plăților și cu card bancar, îi va scuti pe toți cei care își primesc veniturile pe card de drumuri la bancomat, la Crasna sau la Zalău.

”În general, în mediul rural, oamenii sunt obișnuiți să achite numerar. A venit cineva săptămâna trecută la Primărie și vroia să plătească cu card. Nu i-am putut oferi acest serviciu dar am și făcut demersurile pentru a instala un POS. În 10 noiembrie s-a înregistrat prima plată prin POS.  Costurile pentru Primărie sunt mici, avem doar o cheltuială administrativă. Primează dorința de a implementa soluții moderne de plată și de a economisi timp și costuri pentru oameni”, a declarat primarul Maxim pentru Graiul Sălajului.

Totodată, pe site-ul Primăriei www.primariabanisor.ro sunt puse la dispoziția celor interesați diverse formulare necesare pentru stare civilă, registru agricol sau conturile de trezorerie necesare plăților on-line.

”Parcurgem cu toții o perioadă dificilă în care digitalizarea este necesară. Trăim în mediul rural dar majoritatea angajaților își primesc veniturile salariale pe card. Chiar și multe persoane aflate la pensie optează pentru virarea pensiilor pe card. Dacă la magazinele din comună se pot face plăți cu cardul, mi se pare firesc să avem și la Primărie această posibilitate. În curând vom oferi și varianta plăților on-line prin intermediul site-ului și cred că vor fi situații în care se va folosi și această metodă de plată”, a precizat Sorin Maxim.