ianuarie 29, 2023

Premieră la SMURD Sălaj. Paramedicii au tăiat cordonul ombilical al unui nou-născut

Paramedicii SMURD din Sînmihaiu Almașului au avut parte de o premieră în istoria locală a intervențiilor. Duminică seara, echipajul de intervenție a tăiat cordonul ombilical al unui bebeluș născut acasă, la Mierța.

Potrivit comunicatului ISU, duminică seara, un echipaj medical a fost solicitat prin numărul de urgență 112 pentru că o femeie gravidă se afla în iminență de naștere. Femeia locuiește în localitatea Mierța, comuna Cuzăplac, iar la fața locului s-a deplasat echipajul SMURD de la Punctul de Lucru Sânmihaiu Almașului. Paramedicii au găsit pacienta care tocmai născuse conștientă, iar copilașul era încă atașat de mamă prin cordonul ombilical. Salvatorii nu au mai stat pe gânduri, au tăiat cordonul ombilical și au acordat asistență medicală mamei, iar băiețelul a fost înfășat și predat echipajului de ambulanță pentru transport și îngrijire de specialitate la spital.

“Eu personal, dar și colegii mei nu am întâlnit niciodată în misiunile noastre un astfel de caz inedit, momente atât de emoționante. Am văzut multe în ultimii ani de când suntem paramedici, dar nimic nu s-a comparat cu intervenția deosebită din seara trecută și suntem foarte bucuroși că atât mama, cât și copilul, au trecut cu bine peste această încercare”, a transmis plutonierul major Jurca Călin, comandantul echipajului SMURD.

Alături de colegii săi – sergenții majori Ciupe Natanael și Șerpar Andrei, cei trei salvatori au dus la bun sfârșit misiunea pe care, cu siguranță, nu o vor putea uita niciodată!

Pompierii sălăjeni doresc multă sănătate micuțului și mamei sale!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut