Începând de luni, 27 martie, de la ora 19.00, în sala 2D a Cinematografului Scala, va rula proiecția specială a filmului “PHOENIX- Povestea”.

Evenimentul va fi cu atât mai special cu cât în sală vor fi prezenți liderul legendarei trupe Phoenix, Nicu Covaci, dar și regizorul filmului, Cristian Radu Nema.

”Premiera filmului a avut loc în 16 octombrie 2022, la Sala Palatului din București, în prezența a peste 2.000 de oameni. Ca urmare a succesului premierei de gală, care a reunit întreaga familie Phoenix, filmul <PHOENIX – Povestea> a fost prezentat în 8 proiecții speciale, în cadrul unui turneu național organizat în luna decembrie 2022. Publicul impresionant și reacțiile pozitive au determinat echipa filmului să continue turneul de proiecții speciale, iar luni, aceștia vor întâlni publicul zălăuan”, precizează reprezentanții Primăriei Zalău.

Regizat de cineastul Cristian Radu Nema și de Mimis Ravanis, filmul spune povestea trupei, așa cum a fost trăită de numeroase generații de fani, și transpune cinematografic, la aniversarea a șase decade de activitate, spiritul și mesajul fenomenului cultural Phoenix.

Documentarul conține imagini de arhivă unice, niciodată prezentate public sau încorporate în alte materiale video.

Biletele costă 25 de lei și pot fi achiziționate de la casieria cinematografului, de luni până vineri, în intervalul orar 14:30-21:30, iar sâmbătă și duminică, în intervalul orar 12:30-21:30.

Trailer-ul filmului-documentar „PHOENIX – Povestea” poate fi vizualizat AICI