Premieră la Jibou. Primul Computer Tomograf din istoria spitalului, pus în funcțiune

2
558

La Spitalul Orășenesc Jibou ”Dr. Traian Herța” a fost pus în funcțiune primul computer tomograf din istoria spitalului, astfel că serviciile medicale oferite pacienților internați în unitatea sanitară devin tot mai complexe.

Investiția a fost posibilă datorită implicării și fondurilor alocate de administrația locală din Jibou, care este și ordonatorul de credite al spitalului, precum și cu implicarea conducerii spitalului. Primăria Orașului Jibou a suportat cheltuielile de amenajare a spațiului în care a fost instalată aparatura imagistică și achiziția unor aparaturi pentru stocare și transmitere a imaginilor la distanță, iar din fondurile Spitalului Orășenesc Jibou au fost achitate cheltuielile de autorizare.

”La Spitalul Orășenesc Jibou Dr. Traian Herța funcționeză de astăzi instalația roentgendiagnostic pentru tomografie computerizată <SOMATOM EMOTION 16> precum un PACS și un RIS necesare stocării și transmiterii imaginilor la distanță. Acest lucru a fost posibil datorită finanțării exclusive de la bugetul local. În ultimii ani, nostru a beneficiat de ample lucrări de modernizare, realizate cu sprijinul Primăriei Orașului Jibou: reabilitarea completă a Compartimentului Cronici, a acoperișului de pe ambele corpuri de clădire, instalarea unui lift modern etc. Mulțumesc pe această cale domnului primar Dan Ghiurco pentru sprijinul acordat în derularea tuturor proiectelor spitalului, directorului medical al spitalului, dr. Alin Goron, pentru implicarea activă în derularea proiectului și tuturor cadrelor medicale pentru eforturile pe care le depun zi de zi pentru asigurarea serviciilor medicale de calitate pentru pacienții care se adresează unității noastre”, a declarat pentru Graiul Sălajului Corina Micle, managerul spitalului.

Anunțul privind noul serviciu medical disponibil pacienților care se adresează unității sanitare cu paturi de pe Someș a fost făcut și de primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco.

”Începând de azi, 14 aprilie 2021, la nivelul Spitalului Orășenesc Jibou Dr. Traian Herta, aparatul de tomografie computerizată, model SOMATOM EMOTION 16 marca Siemens a devenit funcțional, astfel că locuitorii orașului, și nu numai, pot beneficia de acest serviciu medical. Pentru administrația publică locală este o zi importantă deoarece implicarea în demersurile dotării spitalului cu acest Computer Tomograf precum si amenajarea spațiului au fost finalizate, venind astfel in sprijinul sănătății oamenilor”, spune primarul din Jibou.

Corina Micle ne-a declarat că, deocamdată, noua aparatură va fi utilizată pentru pacienții internați, iar după finalizarea procedurilor de contractare cu Casa de Asigurări de Sănătate serviciile medicale de CT vor fi disponibile și în sistem ambulator.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.