februarie 5, 2023

Premieră: Clădirea Consiliului Județean, iluminată festiv de sărbători

În așteptarea Crăciunului, sediul Consiliului Județean Sălaj, una dintre clădirile emblematice ale Zalăului, a fost împodobit cu mii de luminițe.

“Ne pregătim să întâmpinăm cum se cuvine cel mai frumos și mai așteptat moment din an. Este prima dată când sediul Consiliului Județean îmbracă straie de sărbătoare și dorim ca în acest fel să aducem spiritul Crăciunului mai aproape de suflete. Vom celebra, în curând, această mare sărbătoare creștină și sper ca feeria de lumini care a îmbrăcat clădirea noastră să aducă bucurie și speranță întregii comunități”, spune Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Acest demers face parte dintr-un amplu proces de punere în valoare a clădirii de patrimoniu în care își desfășoară activitatea administrația județeană.

Imobilul care găzduiește în prezent sediul Consiliului Județean Sălaj este una dintre clădirile reprezentative ale orașului, cu o încărcătură aparte și un rol bine definit în istoria locului. Până în anul 2010, când a început restaurarea clădirii, din fonduri europene, în vechiul sediu al Cazarmei „General Dragalina” a funcționat Cercul Militar Județean. A devenit ulterior sediu pentru Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, iar din 2019 este sediu al Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut