Prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei, recuperat de polițiștii de la Criminalitate Economică

Potrivit raportului de activitate aferent anului 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Sălaj au recuperat prejudicii în valoare de 3.521.000 de lei.

În cursul anului trecut, au fost sesizate 169 de infracțiuni, în scădere cu 5% față de 2021 şi a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de 63 de persoane.

Sarcina principală a acestei structuri din cadrul IPJ o reprezintă asigurarea climatului de legalitate în ceea ce privește mediul de afaceri, prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupției, contrafacerii de mărfuri, a infracțiunilor din domeniul achizițiilor publice, precum și prin protecția intereselor financiare ale Uniunii Europene.

În domeniul silviculturii, au fost înregistrate 309 dosare penale, au fost confiscați 3.755 de metri cubi masă lemnoasă şi au fost aplicate 425 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 984.000 de lei.

Totodată, au fost confiscate sau indisponibilizate 10 ansambluri de vehicule, în valoare de 300.000 de euro.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut