Prejudiciu de peste 32 de milioane de lei descoperit doar in lunile iunie și iulie

În perioada iunie – iulie, polițiștii specializați în investigarea criminalitații economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Salaj au cercetat 60 de persoane pentru comiterea de infracțiuni economice. 

În urma activitaților, polițiștii au constatat 33 de infracțiuni economice. De comiterea acestor fapte sunt banuite 33 de persoane, dintre care o persoana a fost reținuta și arestata preventiv.
Polițiștii au constatat noua fapte de evaziune fiscala, doua infracțiuni de abuz în serviciu, o fapta prevazuta de Codul Vamal, 10 fapte de înșelaciune, precum și alte fapte penale reglementate de legislația în vigoare (gestiune frauduloasa, delapidare, conflict de interese etc.).
De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitații Economice au soluționat 27 de dosare penale, în șase dosare fiind propusa soluția trimiterii în judecata. Prejudiciul cauzat în aceste dosare este de 32.402.000 de lei, din care s-au recuperat doar 7.632,000 de lei. În vederea recuperarii în totalitate a prejudiciilor create prin comiterea infracțiunilor de natura economico-financiara au fost instituite masuri asiguratorii în valoare de 20.975.000 lei.

Speța de evaziune prezentata de IPJ Salaj

Inspectoratul de Poliție Județean Salaj exemplifica genul de evaziune descoperita prezentând un caz pe care stop_coloana l-a înaintat Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj, cu propuneri de trimitere în judecata, în care au fost cercetați trei inculpați.
În acest caz, s-a reținut ca în cursul anului 2011, o societate comerciala cu sediul în Județul Hunedoara a înregistrat în evidențețe contabile 162 facturi fiscale care nu au avut la baza operațiuni reale, în scopul de a majora cheltuielile societații și a se sustrage de la plata impozitului pe profit. Facturile fiscale au fost emise de administratorul unei societați comerciale cu sediul în municipiul Zalau, în schimbul unui procent din valoarea facturilor emise, acesta fiind ajutat de înca o persoana la emiterea facturilor. Valoarea totala a prejudiciului cauzat bugetului de stat prin înregistrarea în evidențele contabile a celor 162 facturi fiscale fictive se ridica la suma de 368.700 de lei. În vederea recuperarii prejudiciului au fost instituite masuri asiguratorii asupra bunurilor imobile și mobile ale inculpatului, care a administrat societatea din Hunedoara.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *