Pregatiri pentru admitere

In Salaj, 2.772 de locuri la liceu, pentru 2.598 de candidati
Aproape 2.600 de elevi salajeni, cati vor absolvi, in acest an, clasa a VIII-a, se pregatesc, acum, pentru admiterea in liceu. Ei vor avea la dispozitie 2.772 de locuri, in 99 de clase, toate la liceu, anul scolar 2009-2010 fiind primul in care nu se mai pot infiinta clase de invatamant profesional. Cele mai multe clase a IX-a – zece – vor functiona, din toamna, la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”, unde, anul trecut, la specializarile existente si acum, ultimele medii de intrare au variat intre 8,59 si 8,74. La Colegiul National “Silvania” vor functiona in anul scolar viitor noua clase a IX-a, ca reper pentru candidati fiind date medii de intrare (anul trecut) cuprinse intre 8,51 (la mate-info limba maghiara) si 9,09 (stiinte ale naturii). Tot noua clase de liceu vor fi si la Grupul Scolar “Voievodul Gelu” (cu medii ultime de intrare anul trecut cuprinse intre 6,99 si 7,39), iar la Grupul Scolar “Mihai Viteazul” vor functiona opt clase de a IX-a (mediile de intrare aici anul trecut – intre 7,56 si 8,32). Celelalte licee din judet au in oferta educationala pentru absolventi intre una (Grupul Scolar Sig) si sapte clase (Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai”).
Oferta “improspatata”
Una dintre cele mai importante noutati din oferta liceelor pentru absolventii din acest an este reinfiintarea, dupa trei ani de absenta, in cadrul Liceului Pedagogic, a specializarii de educator – invatator (28 de locuri). Acelasi liceu vine in fata elevilor de clasa a VIII-a si cu o alta noutate, reprezentata de infiintarea unei jumatati de clasa (14 locuri) de limba germana – materna.
16-18 iunie, probele de aptitudini
Reamintim ca repartizarea absolventilor pe locurile de liceu se face in baza unei medii de admitere, calculata ca medie aritmetica intre media generala a claselor V-VIII si media notelor obtinute la tezele cu subiect unic. Pentru clasele de la filiera vocationala si pentru cele bilingve, candidatii trebuie sa sustina, in prealabil, probe de aptitudini, sau, dupa caz, de verificare a cunostintelor de limba moderna (sau materna). Aceste probe se desfasoara in perioada 16 – 18 iunie, inscrierea facandu-se in 10 iunie – pentru probele de aptitudini, si in 12 – 15 iunie – pentru probele de verificare a cunostintelor de limba.
Repartizarea computerizata: 3 iulie
In perioada 18 – 25 iunie, toti candidatii vor trebui sa-si completeze optiunile in fisa de inscriere, repartizarea computerizata, ce tine cont de medie si de ordinea optiunilor, urmand a se face in 3 iulie.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *