Prefectura… scormoneste musuroiul din livada SCPP

10 miliarde lei vechi pentru europarlamentare
Pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, pregatirile, la nivelul judetului, au intrat in linie dreapta. Prin ordine ale prefectului Ionel Ciunt, s-au desemnat comisia tehnica judeteana si grupurile tehnice de lucru, s-au nominalizat cele 296 de sectii de votare, iar biroul electoral judetean a fost dotat cu logistica necesara.
Prefectul judetului, domnul Ionel Ciunt, a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, si componenta Biroului Electoral Judetean (BEJ) rezultata in urma tragerii la sorti: presedinte Balasz Arpad, vicepresedinte Rada Pop si membru, Claudia Tomsa. Pentru completarea BEJ, partidele politice isi pot desemna reprezentantii pana in 22 aprilie. Suma alocata de Guvern pentru Salaj este de 10,58 miliarde lei vechi.
In comuna Cristolt, alegerile pentru Consiliul local se vor desfasura in 10 mai si cheltuielile vor fi suportate exclusiv din bugetul local, a precizat prefectul judetului.
De ce s-a schimbat planul de parcelare?
Una dintre prioritatile Institutiei Prefectului este finalizarea procesului de restituire a proprietatilor. Titlurile de proprietate au fost eliberate in procent de 95% si au ramas nerezolvate situatiile cele mai dificile, a declarat prefectul judetului. Printre acestea se numara si cateva cazuri din Zalau. Domnul Ciunt s-a referit, ieri, doar la terenurile din fosta livada a SCPP si a anuntat ca asteapta rezultatele verificarilor din teren. “Primaria Zalau a modificat vechiul plan de parcelare si vrem sa vedem de ce. Am constituit un grup de lucru din prefectura, care, impreuna cu reprezentanti ai primariei, verifica fiecare parcela in parte”, a declarat prefectul judetului. Si a adaugat ca nu exclude nici sanctiunile, “daca se vor impune”.
Salajul – pe locul doi in Transilvania la somaj
In Salaj, rata somajului este cu 2% peste media pe tara
In contextul crizei economice actuale, prefectul judetului a continuat seria intalnirilor cu conducerile agentilor economici din judet. Despre Michelin SA si Romsteel de Cord, domnul Ionel Ciunt a declarat ca, din pacate, nu se poate prevedea ce se va intampla in perioada urmatoare. “In prezent, 1.400 de angajati sunt in somaj tehnic, se lucreaza patru zile pe saptamana si strategia celor doua unitati depinde de comenzile pe care le vor primi”, a spus prefectul.
Vorbind despre somaj, in general, Ionel Ciunt a spus ca, “in Transilvania, doar judetul Hunedoara are o rata a somajului mai mare decat Salajul si, cu 7,4% in martie (fata de 6,1% in ianuarie), judetul nostru depaseste, cu doua procente, rata medie pe tara”. In acest sens, doua cifre sunt la fel de relevante: in martie, au intrat in somaj peste 1.000 de persoane si au fost angajati doar 100 de someri.
Subprefectii si-au preluat atributiile
Prefectul judetului a stabilit atributiile celor doi subprefecti. Astfel, Cristian Barsan coordoneaza problemele juridice, situatiile de urgenta, problemele de fond funciar si va raspunde de alegeri.
Ieri, domnul Barsan a anuntat ca isi propune sa scurteze perioada de aplicare a apostilei. “Pana acum, programul era de doua zile pe saptamana si cred ca putem rezolva problema in asa fel incat apostila sa fie aplicata in ziua in care este solicitata”, a spus Cristian Barsan.
Onorica Abrudan raspunde de serviciul de permise si inmatriculari auto si de relatia cu institutiile deconcentrate din judet.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *