Prefectura Sălaj explică unde și cum se aplică noile restricții

În urma mai multor solicitări cu privire la clarificarea unor aspecte privind noile reglementări impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii COVID-19, Instituţia Prefectului Sălaj face o serie de precizări privind felul în care noile măsuri sunt puse în practică pe raza județului.

În Zalău şi în localităţile cu o incidenţă de peste 4 la mia de locuitori, dar mai mică de 7,5, circulaţia persoanelor este permisă, în cursul săptămânii, între orele 5.00-22.00, iar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică între orele 5.00-20.00. Magazinele şi terasele restaurantelor şi barurilor pot funcţiona între orele 5.00-21.00 în cursul săptămânii, iar în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică între orele 5.00-18.00.

În localităţile cu o incidenţă de peste 7,5 la mia de locuitori, circulaţia persoanelor este permisă, atât în cursul săptămânii, cât şi în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 5.00-20.00, iar magazinele şi terasele pot funcţiona între orele 5.00-18.00. În intervalul orar 18,00—5,00, pot funcţiona doar firmele cu activitate de livrare la domiciliu.

Sunt considerate excepţii de la regulile menţionate anterior: deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

În aceste situaţii, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

În perioadele 3 aprilie – 4 aprilie și 1 mai – 2 mai este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-02.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *