Prefectura Sălaj e în grevă generală

La Prefectura Sălaj e grevă generală. O parte din angajații instituției, alături de colegii lor din mai multe prefecturi din țară, au întrerupt activitatea luni dimineața, începând cu ora 09.00.

Principalele nemulțumiri sunt de natură salarială. Funcționarii din cadrul prefecturilor se plâng că au rămas pe dinafară la majorările salariale acordate bugetarilor și că au venituri mai mici decât angajații din consiliile județene, din serviciile publice deconcentrate sau din primării și cer ca salariile lor să fie la nivelul funcțiilor publice de stat.

De menționat faptul că greva angajaților nu afectează activitatea la Serviciul Permise și Înmatriculări, nici la Serviciul Pașapoarte.

Greva este organizată de Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică.

Angajații prefecturilor din țară au fost în grevă de avertisment și anul trecut, în decembrie, principala revendicare având legătură tot cu salarizarea personalului din aceste instituții.

Sindicatul ,,Egalitatea” al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică reprezintă Instituțiile Prefectului din județele Arad, Argeș, Bacău, Brașov, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Caraș Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.

About Author

One Reply to “Prefectura Sălaj e în grevă generală”

  1. Te pomenești că pe perioada grevei primesc salariul și norma de hrană. Ba chiar și sporul pentru condiții vătămătoare de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *