Prefectura Sălaj are echipă completă la vârf. Cu doi foști și un actual lucrurile vor merge strună

Începând de vineri, 28 ianuarie, coaliția de guvernare este reprezentată în formulă completă și în Sălaj, la nivelul Instituției Prefectului.

Subprefectul Florin Florian, numit în funcție în cadrul ședinței de Guvern de joi, 27 ianuarie, a depus jurământul de credinţă, la sediul instituţiei, în cadrul unei videoconferinţe online. În cadrul aceleiași ceremonii organizată de Ministerul Afacerilor Interne au fost învestiți în funcție noii prefecți din județele Dâmbovița, Giurgiu, Mehedinți, Neamț, Timiș și Tulcea și subprefecți din județele Arad, Dâmbovița, Hunedoara, Suceava, Teleorman și Vaslui.

La ceremonie, i-au stat alături noului subprefect prefectul Dari Toma (UDMR), subprefectul Virgil Ţurcaş (PNL), preşedintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt, deputatul PSD Florian Neaga și directorul STS Sălaj, colonelul Sever Pencu.

După ceremonia de învestire, a avut loc și prima conferință de presă a noii echipe de la vârful Instutției Prefectului județului Sălaj.

”Viața bate filmul”

Dari Toma, prefectul județului Sălaj, a declarat că echipa de conducere a Instituţiei Prefectului se întregeşte prin numirea lui Florin Florian în funcţia de subprefect și că experienţa acestuia în cadrul instituţiei, dar şi experienţa în administraţia publică, aduc un plus activităţii şi proiectelor pe care Instituţia Prefectului le derulează în prezent.

”În ceea ce mă priveşte, îi urez domnului Florin Florian bun venit în echipa noastră şi îl asigur de întreaga mea deschidere pentru o colaborare cât mai bună şi eficientă. Trăim vremuri dificile, cu o criză medicală, peste care se suprapune criza energetică și, mai nou, una geopolitică. Am convingerea că, în aceste condiții, cetățenii așteaptă de la noi mai puțină politică și mai multă administrație în interesul acestui județ”, a precizat în alocuţiunea sa prefectul Dari Toma.

Subprefectul Virgil Țurcaș, fost prefect din partea PNL în perioada 2019-2021, fiind numit imediat după demisia lui Florin Florian din funcția de prefect, a evidențiat faptul că ”viața bate filmul și în politică”, deoarece ambii au ajuns să fie egali în poziția de subprefect și să colaboreze, deși fac parte din tabere politice diferite.

”Îi spun și eu bun venit noului coleg în cadrul instituției. Viața bate filmul, după cum observăm că și în politică se întâmplă acest lucru. Dacă în 2019 eu l-am schimbat pe el, acum iată că vom fi obligați și nevoiți să lucrăm din poziția de subprefecți. Nominalizarea nu ne-a surprins, era previzibilă, și eu cred că a fost o nominalizare foarte bună din partea PSD-ului pentru că are experiență în acest domeniu. Eu mizez pe faptul că vom avea o colaborarea foarte bună. Nu avem altă soluție, pe primul plan trebuie să fie cetățenii și în plan secund partidele și alții. Avem foarte multe obiective comune de îndeplinit, vom ajunge la un echilibru și înțelegere, la soluții de compromis. Îi doresc mult succes și cred că se vor întâmpla lucruri frumoase”, a precizat Virgil Țurcaș.

Florin Florian: ”Avem multe provocări și trebuie să fim instituție de sprijin”

Noul subprefect a precizat că atât prezența sa în noua funcție, cât și experiența dobândită în periplul administrativ de aproape 15 ani vor fi de bun augur pentru dezideratele pe care, în această perioadă, Instituția Prefectului Sălaj le are.

Florian a adăugat faptul că îşi doreşte ca, din noua poziţie, să susţină administraţiile locale în implementarea proiectelor de dezvoltare şi să dezvolte o comunicare eficientă cu toți partenerii sociali și mediul de afaceri din județ.

”Cea mai mare provocare, cea mai mare bătălie a vremurilor pe care le traversăm, este combaterea pandemiei de SARS-CoV-2, pentru că avem, ca reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, atribuții de monitorizare, de coordonare a serviciilor publice deconcentrate, implicit pe cele cu profil de sănătate.

Pe lângă dezideratele importante legate de combaterea pandemiei și a efectelor ei, Instituția Prefectului mai are câteva provocări: o comunicare bună și eficientă în tot ce înseamnă relația cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri; mai mult ca oricând, consider că Instituția Prefectului poate și trebuie să fie un liant foarte bun între decizia guvernamentală și populație; de asemenea, avem de îndeplinit gestionarea eficientă și corectă a tuturor situațiilor de criză care pot apărea și o relație corectă cu autoritățile locale. Este important să fim sprijin pentru autoritățile locale în tot ce întreprinde Guvernul României la nivel de investiții – monitorizarea proiectelor mari de infrastructură – Autostrada Transilvania și varianta de ocolire a Municipiului Zalău; dar și pentru implementarea cu succes a proiectelor de investiții derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală și ”Anghel Saligny”. Este o situație complexă cea pe care o traversează România, iar spectrul politic de azi – în special alianța de guvernare – are un rol major în a încerca, și sper să reușească, prin actele și acțiunile sale, să aducă românilor încredere și să putem revei la viața de dinainte de pandemie”, a declarat subprefectul Florin Florian.

După cum a declarat prefectul Dari Toma, prima sarcină pe care o primește noul subprefect este cea de a se ocupa de finalizarea lucrărilor de reabilitare a Palatului Administrativ, unde lucrările sunt pe ultima 50 de metri: ”Sunt convins că și dacă se va ocupa numai de aceste lucrări, îi vor ocupa timpul 24 de ore din 24”.

Ionel Ciunt (PSD): ”Florin Florian va aduce valoare adăugată

Președintele PSD Sălaj și primar al municipiului Zalău, Ionel Ciunt, și deputatul Florian Neaga au fost prezenți la ceremonia de învestire în funcție a lui Florin Florian. Cei doi lideri PSD și-au declarat convingerile cu privire la profesionalismul și caracterul acestuia, dar și că, la nivel de județ, coaliția de guvernare este acum reprezentată în formulă completă.

”Pot doar să mă bucur că, începând de astăzi, Partidul Social Democrat face parte din conducerea Instituției Prefectului, face parte din nou din echipa care reprezintă Guvernul României în județul Sălaj. Așa cum îl cunosc pe colegul meu, Florin Florian, sunt absolut convins că jurământul pe care l-a depus cu mâna pe Biblie și pe Constituția țării este mult mai mult decât un gest care ține de procedură. Sunt absolut convins că echipa completă a Instituției Prefectului înțelege marea responsabilitate pe care o are într-o perioadă dificilă, dar au și o șansă cei care conduc – aceea de a-și arăta valoarea pe care o au. Am cântărit mult lucrurile atunci când am luat decizia să nominalizăm pe Florin Florian ca subprefect. A fost validat și în conducerea PSD, dar am apreciat și am avut în vedere înainte de nominalizarea lui că e nevoie ca reprezentantul PSD să aibă experiență, să fie un om aplecat spre problemele administrative, un om care cunoaște administrație. Sunt convins și eu, și colegii mei care l-au votat pentru această funcție, că Florin Florian va aduce valoare adăugată în tot ce înseamnă actul administrativ la nivel de județ”, a declarat liderul PSD Sălaj.

Deputatul Florian Neaga a precizat că este convins de reușita lui Florian în toate provocările pe care le va avea în exercitarea funcției, că realizările lui vor dovedi faptul că a fost o alegere bună pentru PSD Sălaj nominalizarea sa pentru funcția de subprefect.

1 thought on “Prefectura Sălaj are echipă completă la vârf. Cu doi foști și un actual lucrurile vor merge strună

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.