octombrie 3, 2023

Prefectura dă in judecată primăriile pentru suplimentele salariale

0

Reprezentantul Guvernului consideră că primăriile din Zalău şi Jibou au acordat suplimente salariale ilegale.
Instituţia Prefectului Sălaj a acţionat in instanţă Primăria Municipiului Zalău şi Primăria Oraşului Jibou pentru suplimente salariale acordate de către cele două unităţi administrative pentru funcţiile publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Reprezentantul Guvernului in teritoriu consideră aceste suplimente ilegale şi doreşte revocarea hotărarilor de Consiliu Local prin care s-a stabilit că anumiţi funcţionari ai primăriilor trebuie să le primească. “Pe baza legislaţiei in vigoare, in luna martie Primăria Zalău a acordat suplimente salariale pe care noi le-am considerat a fi ilegale”, a declarat pentru Graiul Sălajului prefectul Alexandru Vegh. In momentul de faţă procesul intentat Primăriei Zalău se află pe rolul Curţii de Apel Cluj, după ce Prefectura a declarat recurs la o decizie a judecătorilor sălăjeni care au dispus “anularea in parte a HCL nr. 71/12.03.2010 numai cu privire la diferenţa dintre salariul de bază pentru funcţiile publice de stat şi salariile de bază pentru funcţiile publice locale prevăzute in anexa 1 la hotărare pentru poziţia secretar municipiu”.
Au vrut salarii ca şi la Consiliul Judeţean

Mai concret, primăriile din Zalău şi Jibou au dorit să-şi remunereze angajaţii cu aceleaşi sume pe care le primesc cei de la Consiliul Judeţean pentru că sunt considerate unităţi administrative de acelaşi rang. “Suntem unităţi administrativ-teritoriale de nivelul Consiliului Judeţean, insă in grila de salarizare suntem mult sub nivelul lor. De exemplu secretarul de la Consiliul Judeţean primeşte un salariu mult mai mare decat secretarul Primăriei Jibou”, ne-a explicat primarul oraşului de pe Valea Someşului, Eugen Bălănean, de ce s-au acordat suplimentele salariale. Banii primiţi in plus de către funcţionari reprezintă diferenţa dintre salariile de bază pentru funcţiile publice de stat şi salariile de bază pentru funcţiile publice locale.
Potroviţă a primit cel mai mare supliment
In ceea ce priveşte Primăria din Zalău este vorba de Hotărarea de Consiliu Local numărul 71 din 12 martie 2010, privind acordarea de suplimente salariale conform articolului 11 din Legea numărul 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice pentru fiecare categorie de funcţionar public din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Zalău. Conforma anexei la hotărarea de Consiliu Local, cel mai mare supliment de 1.632 de lei l-a primit secretarul Municipiului, Stelian Potroviţă. Acesta este urmat de către arhitectul şef cu un supliment de 662 de lei şi un director cu 641 de lei. Restul suplimentelor salariile sunt cuprinse intre 4 şi 627 de lei.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: [email protected]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut