octombrie 1, 2022

Prefectul Salajului, Florin Florian, mediator intre sindicat si Silcotub

În contextul nemultumirilor sindicalistilor de la Tenaris Silcotub manifestate prin cele doua proteste de strada din Zalau de saptamana trecuta, prefectul judetului Salaj, Florin Florian, a avut ieri, luni 6 august, o întâlnire cu liderul sindicatului Metalurgistul, Alexandru Rus, care i-a prezentat situatia la zi privind problemele legate de salarizarea si programul de munca al angajatilor fabricii din Zalau, 

rn

Întâlnirea de ieri vine dupa mai multe discutii anterioare pe care prefectul le-a avut cu ambele parti.
Alexandru Rus l-a informat pe prefectul judetului Salaj ca, în cadrul negocierilor anuale privind contractul colectiv de munca în vigoare, angajatorul a oferit o majorare a salariului nesatisfacatoare din punct de vedere al sindicatului, existând neîntelegeri si în ceea ce priveste programul de lucru în sectiile de productie.
Liderul de sindicat a adaugat faptul ca va avea joi, 9 august, o întrevedere cu reprezentanti ai Ministerului Muncii privind unele modificari pe care sindicatul le solicita în ceea ce priveste Legea Dialogului Social.
Prefectul Florin Florian a precizat la rândul sau ca va lua legatura cu fostul Ministru al Consultarii Publice si Dialogului Social, Gabriel Petrea, initiatorul unei noi legi a dialogului social, pentru ca atunci când ea va intra în dezbatere publica, sa fie avute în vedere si solicitarile sindicalistilor din metalurgie.
În acelasi context, prefectul judetului Salaj si-a exprimat disponibilitatea de a media o întâlnire între sindicat si conducerea Tenaris Silcotub, în conformitate cu prevederile legale care stipuleaza ca reprezentantul Guvernului în teritoriu actioneaza pentru mentinerea climatului de pace sociala si a unei comunicari permanente cu toate nivelurile institutionale si sociale, acordând o atentie constanta prevenirii tensiunilor sociale.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.