septembrie 23, 2023

Prefectul județului, pe teren la Meseșeni

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a efectuat, marţi, alături de primarul comunei Meseşenii de Jos, Alexandru Bogdan Bercean, o vizită de lucru în zonele în care se efectuează lucrările de înregistrare sistematică gratuită a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), finanţat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

“Programul de cadastrare gratuită, cu sprijinul fondurilor europene, este o oportunitate ce nu trebuie ratată. Pentru reuşita acestui program este însă necesar sprijinul populaţiei, în identificarea terenurilor, dar şi implicarea administraţiilor locale şi a firmelor ce realizează măsurători, prin alocarea unui număr corespunzător de specialişti care să efectueze aceste măsurători”, a spus prefectul Dari Toma.

Proiectul care prevede întabularea gratuită a terenurilor se implementează la nivelul a 21 de unităţi teritoriale administrative (UAT-uri) din judeţ și e finanţat prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

De altfel, în urmă cu aproximativ o lună, prefectul a convocat toate părțile implicate în această activitate, discuţiile axându-se în principal pe problemele întâmpinate în cadastrarea imobilelor, una dintre aceste probleme fiind comunicarea uneori deficitară între administraţiile locale şi prestatori.

Dari Toma a cerut implicare atât din partea primăriilor, cât şi din partea topografilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut