Conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţii cultelor religioase din judeţ, în contextul sărbătorilor pascale din perioada următoare. Prefectul Dari Toma a reamintit faptul că Sălajul se află într-un context pandemic dificil, cu o presiune constantă asupra sistemului sanitar, în condiţiile în care numărul de paturi rezervate bolnavilor COVID-19 şi cele de la ATI sunt ocupate aproape zilnic la capacitate maximă, infectările au o medie de 50 de cazuri pe zi şi numărul deceselor zilnice este în creştere.

Conducerea Instituţiei Prefectului le-a cerut reprezentanţilor cultelor religioase sprijin în gestionarea corespunzătoare a perioadei sărbătorilor pascale, pentru a evita răspândirea virusului SARS-COV-2.

“Nu vreau să se înţeleagă faptul că ne opunem ca lumea să meargă la biserică pentru această importantă sărbătoare religioasă. Vrem însă să evităm să ajungem la situaţii neplăcute, precum carantinarea unor localităţi. În acest sens, vă cerem sprijinul pentru a populariza în rândul enoriaşilor respectarea unor măsuri sanitare elementare, precum portul măştii, distanţarea fizică şi igiena”, a precizat prefectul Dari Toma.