Oricine se poate imbolnavi, dar acest lucru e suspect pentru ca se intampla tocmai atunci cand se pune problema schimbarii din functie, este parerea prefectul Salajului, Andrei Todea
Conducerile a doua dintre institutiile deconcentrate din Salaj l-au scandalizat in mod special pe prefectul judetului. Este vorba de ITM, unde „saptamana trecuta, joi, am dat telefon, a dezvaluit presei Andrei Todea, dar nu am gasit pe nimeni din conducere. Directorul Balajel era in concediu medical, directorul adjunct, Arghiropol, la fel, iar directorul adjunct Biris era in concediu de odihna^. La DSP, directoarea Ligia Marincas, era „tot in concediu medical,dar in acelasi timp dadea declaratii presei. Ma bucur ca starea de sanatate a ei nu e atat de grava. Si sper ca nu se va agrava de cand a aflat de evaluarea ei de catre ministrul Sanatatii. Eu nu am reusit sa vorbeasc cu ea, nu raspunde la telefon. Mai mult, in data de 7 octombrie, desi era in medical, a putut veni la videoconferinta”. Prefectul Salajului s-a aratat contrariat de atitudinea directorului DSP, mai ales pentru ca „Ligia Marincas face parte din sistem, si mai ales, dintr-o institutie care trebuie sa verifice responsabilitatea eliberarii certificatelor medicale… Sunt impotriva lasarii institutiilor fara conducatori si fara a delega responsabilitati altcuiva, pentru ca astfel se ajunge la nefunctio-nalitatea institutiei”.
VINOVAT E CINE DA, NU CINE CERE
Aceasta ar fi verdictul dat ieri, in cadrul conferintei de presa de catre prefectul Todea, in legatura cu acordarea concediilor medicale pentru directorii demisi de la institutiile deconcentrate. Domnia sa a subliniat faptul ca „nu am nimic impotriva imbolnavirii, fiecare ne putem imbolnavi. Din pacate se creeaza suspiciuni: tocmai acum ne imbolnavim, cand apar schimbarile. Se vor face verificari ale acestor concedii medicale. Daca certificatele medicale nu sunt legal acordate, nu vor fi platite perioadele de repaus, iar medicii vor fi sanctionati disciplinar de Colegiul Medicilor, sau penal”. Ramane de vazut daca aceste anchete vor avea o finalitate.
Directorul Spitalului se pensioneaza
Tot in concediu medical, dupa spusele lui Andrei Todea, mai sunt: Cristian Crisan-director Directia Silvica, Remus Domuta, de la Directia pentru Tineret (al carui post s-a redus), precum si directorul Spitalului Judetean de Urgenta, Ioan Muresan. Despre acesta, prefectul a informat ca si-a facut cerere de pensionare anticipata, de la 1 noiembrie, dosar care acum se intocmeste. „Sper ca odata cu acest pas, iesim din blocajul creat la o unitate cu probleme majore si cu peste 1.200 de salariati”.