decembrie 2, 2022

Președintele Iohannis este de acord cu pensiile nesimțite ale parlamentarilor

Controversata lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost promulgata miercuri de președintele Klaus Iohannis, dupa ce acesta ceruse reexaminarea ei. Legea nu a fost însa atacata la CCR. 

Legea pensiilor speciale pentru parlamentari a fost adoptata în iunie, fiind trimisa spre reexaminare de președintele Klaus Iohannis.
Dupa noua formula, un parlamentar cu un mandat ar urma sa primeasca o astfel de pensie de 1550 de lei, cel cu doua mandate ar primi 3.100 de lei, iar cel cu trei mandate ar câștiga în plus aproximativ 4.600 de lei.
Nu beneficiaza de pensie speciala deputații și senatorii care au fost condamnați definitiv, în calitate de deputat sau senator pentru comiterea unei infracțiuni de corupție prevazute de Codul penal. Comisia de Statul a introdus și alte infracțiuni, pentru care stop_coloana deputații și senatorii daca au fost condamnați nu vor beneficia de pensii speciale, adica pentru ultraj, tulburare în posesie, distrugere calificata etc.
Comisia de Statut a analizat cererea de reexaminare fara a ține cont de mare parte din recomandarile președintelui. Cu toate acestea, Klaus Iohannis nu a atacat legea pensiilor speciale pentru parlamentari la Curtea Constituționala a României.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *