septembrie 25, 2023

Preşcolarii vor fi testaţi oftalmologic gratuit

0

Clubul Lions Zalău in parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj a demarat campania de sănătate “Ochi sănătoşi, vedere clară”. Scopul campaniei, care a inceput de ieri cu ocazia “Zilei Internaţionale a Vederii” şi se va desfăşura pană in 17 decembrie, este de a depista la timp unele afecţiuni oculare ale copiilor preşcolari. Pe parcursul celor două luni ale campaniei vor fi consultaţi un număr de 2527 de preşcolari din cele 15 grădiniţe de stat şi private din Zalău. Screeningul oftalmologic se efectuează la sediul fiecărei grădiniţe. Iar copiii depistaţi cu deficienţe vizuale vor fi pogramaţi pentru consult la cabinetul oftalmologic partener, urmand să primească tratamentul specific afecţiunii lor.
Campania s-a născut din nevoia de informare şi sensibilizare a părinţilor şi educatorilor cu privire la importanţa controlului oftalmologic preventiv la copii,potrivit preşedintelui clubului Lions Zalău,Dumitru Crişan. Demersul proiectului este unul profilactic, de prevenire a afecţiunilor oculare cu incidenţă la copii, controlul oftalmologic preventiv la copii permite depistarea la timp a anumitor afecţiuni oculare tratabile numai la această varstă: vicii de refracţie, strabism, ambliopie şi ajută evitarea instalării unui handicap vizual la varsta şcolară, a explicat Dumitru Crişan.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut