noiembrie 30, 2022

Precizari de ultima ora: "ANAF nu face descinderi in apartamentele romanilor"

Agentia Nationala de Administrare Fiscala infirma zvonurile raspandite in spatiul public, potrivit carora agentii ANAF ar face descinderi in casele romanilor, informarea fiind transmisa intr-un comunicat remis presei, miercuri – 4 decembrie 2019.
Referitor la articolele aparute in spatiul public, cu privire la posibilele actiuni de control demarate de ANAF in perioada urmatoare, este important sa facem urmatoarele precizari:
"Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu are in prezent in derulare astfel de actiuni de verificare. Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gama larga de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de procedura fiscala. Precizam ca toate verificarile ANAF se realizeaza in baza analizelor de risc, care pun in evidenta riscurile de neconformare la declarare si plata.
Pentru o mai buna informare, rugam reprezentantii mass media sa utilizeze canalele oficiale de comunicare ale ANAF", transmite institutia.
Precizarile au fost facute in contextul in care, in spatiul public, s-au vehiculat informatii potrivit carora ANAF intentioneaza sa descinda in casele a mii de romani, pentru a depista anumite venituri nedeclarate din partea celor care detin locuinte si le dau spre inchiriere, fara a avea un contract in acest sens.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *