decembrie 5, 2022

Referitor la articolul intitulat “Schimbarea SRL in PFA te scapa de impozitul forfetar” aparut in editia de ieri, 04.05.2009, formulez urmatoarea precizare: schimbarea SRL-ului in PFA nu este posibila deoarece in cazul SRL-ului vorbim de personalitate juridica, pe cand PFA-ul nu are personalitate juridica, astfel incat cele doua forme reglementate de legi diferite sunt incompatibile din punct de vedere al regimului juridic. Ca atare, comerciantii au posibilitate de a-si radia SRL-urile si de a-si infiinta, daca doresc, una din formele de organizare prevazute de OUG nr. 44/2008 si anume: persoana fizica autorizata, intreprindere individuala sau intreprindere familiala.
Precizarea de mai sus o formulez doar vizavi de fractiunea din articolul aparut ieri, in care am fost invocata, ca urmare a unei adrese prin care s-au solicitat informatiile de catre cotidianul Graiul Salajului, adresa la care raspunsul, desi a fost formulat bine, dintr-o regretabila omisiune, nu au fost facute precizarile de rigoare referitor la imposibilitatea ca o societate comerciala sa devina PFA.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *