Prea mult sânge donat în Sălaj. Centrul de Transfuzie triază donatorii

Dacă până în luna decembrie sălăjenii erau chemați constant să doneze sânge din cauza cererii mari de sânge și plasmă și pentru că nu prea existau donatori, acum Centrul de Transfuzie Sanguină nu mai are capacitate de stocare.

Prin urmare, începând de vineri, 19 ianuarie, la donare sunt primite doar persoanele care figurează deja ca donatori în baza de date a Centrului de Transfuzie Sanguină din Zalău. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Centrului încă de joi, 18 ianuarie. Motivul este acela că s-a depășit capacitatea de procesare și de stocare a componentelor sanguine.

”Datorită faptului că s-a depășit capacitatea de procesare și stocare a componentelor sanguine și din respect pentru donatorii fideli, vineri, 19 ianuarie 2024, vor fi admiși la donare doar cei care au mai donat sânge! Mulțumim pentru înțelegere”, este anunțul publicat pe pagina oficială a Centrului de Tranfuzie Sanguină.

Dacă ani în șir persoanele eligibile nu s-au înghesuit la donare de sânge, unul dintre motivele aglomerării centrelor de transfuzie din toată țara este acum faptul că, de la 1 ianuarie, valoarea tichetelor pe care le primesc donatorii de sânge a crescut, de la 67 de lei la 280 de lei. În aproate toate centrele de transfuzie sanguină s-au luat măsuri, de la prioritizarea donatorilor fideli, la donare pe bază de programare.

About Author

One Reply to “Prea mult sânge donat în Sălaj. Centrul de Transfuzie triază donatorii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *