septembrie 28, 2022

Prăpăd la Șimleu: Focul a distrus peste 70 de hectare de teren și pădure

Incendiul de vegetație de sâmbătă, de la Șimleu Silvaniei, a făcut pagube uriașe. Au fost distruse o cabană, 5 stupi de albine, material lemnos dintr-o gospodărie și o suprafață totală de teren de aproximativ 71 de hectare, din care 18 hectare de fond forestier.

Cauza incendiului a fost utilizarea necorespunzătoare a focului deschis, pentru a igieniza un teren.

Ore în șir au luptat pompierii cu focul izbucnit în apropierea Unității Militare. Terenul accidentat de pe Măgura Șimleului, vântul și canicula au îngreunat misiunea forțelor de intervenție.

Alarma s-a dat sâmbătă, în jurul prânzului, când pompierii șimleuani au fost solicitați să intervină la un incendiu de vegetație uscată, pe un teren aflat în apropierea Unității Militare.

“La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent și se propaga cu repeziciune pe mai multe direcții, pe o suprafață extinsă, dezvoltând multiple focare, inclusiv în interiorul pădurii”, au explicat reprezentanții ISU Sălaj.

Pentru a face față flăcărilor, au fost solicitate în sprijin și alte forțe din cadrul Secției Șimleu Silvaniei, Detașamentului Zalău și ale Gărzii Nușfalău. Au fost mobilizați 40 de pompieri militari, cu mijloace si tehnică specifică de intervenție, iar în ajutorul lor au venit și pompierii voluntari din Pericei, personal și utilaje din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Șimleu Silvaniei, personal din cadrul Ministerul Apărării Naționale, personal silvic de la Ocolul Măgura, echipaje de poliție, dar și cetățeni voluntari, cu atv-uri.

Cu eforturi considerabile, după mai bine de 10 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat.

“Multumim pe această cale tuturor forțelor implicate, care cu eforturi uriașe și dăruire au contribuit la succesul intervenției. Tragem um semnal de alarmă și le reamintim cetățenilor că în perioadele caniculare și de secetă prelungită folosirea focului deschis pentru arderea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este strict interzisă”, este mesajul transmis de ISU Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.