Povestea cutremurătoare a talhăriei petrecute săptămana trecută

Povestea cutremurătoare a talhăriei  petrecute săptămana trecută

Informaţiile publicate de Graiul Sălajului despre tâlhăria comisă săptămâna trecută de un tânăr de etnie romă de 22 de ani, căreia i-a căzut victimă un bărbat de 69 de ani, s-au dovedit de mare interes, prin gravitatea faptelor prezentate, dovadă fiind numărul mare de accesări pe site-ul nostru. Semn că sălăjenii sunt preocupaţi de cât de sigur este mediul în care trăiesc şi că sunt empatici cu victimele infractorilor care sunt gata să te omoare pentru câţiva lei.
Lăcătuş Dragomir Aurel, de 22 de ani, din comuna Cizer, a fost prins şi reţinut de poliţişti joi, 9 martie, la o zi după ce l-a tâlhărit pe Duma Pavel, de 69 de ani, tot din Cizer, pe care l-a bătut şi i-a luat banii şi telefonul mobil.
Din datele seci comunicate de poliţie nu reiese, evident, drama pe care o trăieşte victima unei astfel de tâlhării. Mânat de ideea că oameni ar trebui să fie foarte atenţi şi grijulii să nu se expună pericolelor, Pavel Duma a venit la ziar şi a povestit de-a fir a păr prin ce a trecut. O relatare cutremrătoare despre cum a fost bătut şi tâlhărit de consăteanul său, Lăcătuş Dragomir Aurel, de 22 de ani, de etnie romă, care i-a mai făcut probleme şi în trecut.
“M-am dus la magazin să fac cumpărături, iar Lăcătuş a văzut portofelul cu bani când am plătit. M-am dus la bar să beau un ceai. Acolo, el cu încă un băiat m-au rugat să le plătesc câte o bere. Şi le-am plătit. După aceea mi-au cerut să le cumpăr un pachet de ţigări, dar de data asta i-am refuzat. Le-am dat două ţigări, pentru că insistau. Apoi mi-au zis să le cumpăr de mâncare, dar i-am refuzat. Am decis să merg acasă, moment în care Lăcătuş m-a urmărit cu o maşină în care erau mai mulţi membri din familia lui. M-a trântit în şanţ, în care era apă. Era să mă înece. Am crezut că vrea să mă omoare. M-a lovit cu pumni în faţă, cu picioarele. Ochiul mi-a fost aşa de umflat că nu am văzut două zile. Am degetul rupt, sunt plin de vânătăi pe tot corpul; am o contuzie la gleznă că de abia merg. Am o contuzie în zona coloanei cervicale şi mă dor coastele. A aruncat şi cu un bolovan spre mine, să îmi dea în cap. Noroc că m-am ferit. M-am speriat că mă omoară. Mi-a furat banii şi telefonul, iar portofelul l-a lăsat în şanţ. stop_coloana Am mers apoi în centru la magazin şi le-am zis feletor de acolo să mă lase să sun la poliţie. Mai mulţi poliţişti l-au căutat şi până la ora 2.00 noaptea am stat la secţie, până când într-un final şi-a recunoscut fapta. Apoi, un poliţist m-a însoţit şi am mers cu salvarea la Urgenţă, unde am fost internat o zi pentru analize”, este cumplita întâmplare aşa cum ne-a spus-o victima tâlhăriei.
Bărbatul tâlhărit a sunat la 112 în jurul orei 21.30. Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au constatat apoi că bărbatul a fost deposedat, prin violenţă, de telefonul mobil, de 400 de euro şi de 300 lei, în timp ce se deplasa spre domiciliu.
Lăcătuş a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, aşa că Lăcătuş a fost pus la loc sigur, după gratii, 30 de zile.
Din prejudiciul cauzat, s-a recuperat telefonul mobil, 300 de euro şi 196 de lei.
Duma Pavel este pensionar, are 69 de ani, a rămas văduv şi locuieşte singur în Cizer. Are trei copii, două fete, una plecată în Spania şi un băiat plecat în America. De meserie, Duma a fost zidar şi a lucrat mai bine de 15 ani în Spania, în construcţii. Primeşte pensie de pe urma muncii prestate în Spania, iar banii de care a fost tâlhărit erau chiar pensia primită de peste hotare.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *