septembrie 30, 2022

”Poveste din Bronx” la Centrul de Cultură

Pentru cei care nu au văzut filmul Poveste din Bronx (A Bronx Tale), dar și pentru cei care l-au văzut (pentru că este unul dintre filmele care îți face plăcere și la a doua vizionare), Centrul de Cultură și Artă al Jude?ului Sălaj anunță că producția cinematografică de excepție va rula miercuri, 30 martie, în sala Dialoguri Europene a instituției, de la ora 18.00.

Centru de Cultură ne spune că filmul va avea parte și de o prezentare, făcută de criticul de film Ioan Pavel Azap, și ne vorbește pe scurt despre această capodoperă a cinematografiei și despre Robert De Niro, cel care a fost în acest caz și regizor și actor.
“Americanul Robert De Niro (n. 17 august 1943) este un monstru sacru al cinematografiei mondiale. S-a afirmat în deceniul opt al secolului trecut, fiind “contemporan” cu Al Pacino, Jack Nicholson sau Dustin Hoffman. Este actorul fetiș al regizorului Martin Scorsese, sub bagheta căruia a realizat câteva capodopere, dar a jucat și sub îndrumarea altor regizori importanți: Francisc Ford Coppola, Brian De Palma, Elia Kazan, Michael Cimino, Sergio Leone, Alan Parker, Kenneth Branagh ș.a. stop_coloana
Una dintre tipologiile care l-au impus este cea a gangsterului, dar și a insului rebel. Ca parte dintre confrați și De Niro a fost tentat de regie, dar nu s-a grăbit, a avut răbdarea de a învăța de la maeștri. Debutează ca regizor în 1993 cu Poveste din Bronx (A Bronx Tale). Filmul, condus cu mână sigură, este o poveste cu gangsteri, atipică însă, care propune un triunghi: un puști, tatăl său și gangsterul de cartier. Care va fi destinul tânărului? Spre ce va înclina el: spre onestitatea tatălui, sau spre verocitatea gangsterului? Poveste din Bronx este o dezbatere morală construită pe ritmurile unui thriller.
Robert De Niro a mai regizat doar un singur film, Agenția secretă (The Good Shepherd), în 2006.”

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.