septembrie 23, 2023

Posturi libere în conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău

0

Cea mai mare unitate medicală din județ scoate la concurs, în această perioadă, postul de director financiar-contabil și postul de manager al instituției.

Pentru funcția de director financiar-contabil al Spitalului Județean de Urgență Zalău, candidații trebuie să fie absolvenţi de învăţământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licenţă sau echivalentă în profil economic, să aibă cel puţin 2 ani vechime în specialitatea studiilor și să deţină certificatul de atestare a cunoştinţelor dobândite în domeniul Sistemului european de conturi, precum şi de cunoaştere a reglementărilor europene în domeniu.

Dosarele de înscriere se pot depune până în data de 22 august, la ora 14.00. Proba scrisă e programată în 30 august, iar în 31 august candidații vor susține proiectul de specialitate. Tot în 31 august e programată și proba interviului. Rezultatele se vor afișa în aceeași zi. Eventuale contestații se vor putea depune în 1 septembrie, dată la care vor fi soluționate și se vor afișa și rezultatele finale.

Referitor la proiectul de specialitate, acesta trebuie să cuprindă descrierea situației actuale a spitalului; analiza SWOT a spitalului: puncte forte, puncte slabe, oportunități și amenințări; identificarea problemelor critice; selecționarea unei probleme prioritare cu motivarea alegerii făcute; dezvoltarea planului de management pentru problema prioritara identificată.

În prezent, postul de director financiar-contabil al unității medical este deținut de Claudia-Carmen Cristescu.

Consiliul de administrație al Spitalului Județean de Urgență Zalău a scos la concus și postul de manager al instituției medicale, funcție deținută în prezent de Rodica Albert. Concursul se va desfășura în două etape: etapa de verificare a îndeplinirii de către candidați a condițiilor stabilite în anunțul de concurs, care va avea loc în data 21 august și este eliminatorie, și etapa de susținere publică și de evaluare a proiectului de management, care se va desfășura în 25 august.
Candidații trebuie să fie absolvenți ai unei instituții de învățământ superior medical, economico- financiar sau juridic, absolvenți ai unor cursuri de perfecționare în management sau management sanitar, agreate
de Ministerul Sănătății și stabilite prin Ordin al Ministrului Sănătății ori sunt absolvenți ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituție de învățământ superior acreditată, au cel puţin 5 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, nu au fost condamnate pentru săvârşirea unei infracţiuni comise cu intenţie, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, sunt apte din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic), nu au împlinit vârsta standard de pensionare. Candidații nu pot fi membri ai Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Zalău.

Dosarele de înscriere se pot depune până în data de 18 august, în zilele lucrătoare. Subiectul proiectului de management este la alegerea candidatului, dintr-o listă de 5 teme, adaptat la problemele Spitalului Județean de Urgență Zalău: planificarea şi organizarea serviciilor de sănătate la nivelul spitalului, siguranţa şi satisfacţia pacientului, managementul calităţii serviciilor medicale, managementul resurselor umane, performanţa clinică şi financiară a activităţilor spitalului.

Actualul manager al Spitalului Județean de Urgență Zalău, Rodica Albert, a fost numită în această funcție în martie 2021, de către Consiliul Judeţean Sălaj, ca interimar, după ce fostul manager, Georgeta Fiţ, care ocupase postul prin concurs la începutul anului 2020, a demisionat din funcţie.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut