septembrie 30, 2022

Postul Crăciunului

Dragi cititori, Postul Crăciunului este unul dintre cele mai importante din an, fiind cunoscut și ca Postul Nașterii Domnului Iisus Hristos. Acesta începe de astăzi, 15 noiembrie, și durează 40 de zile, până la data de 24 decembrie.

Prin intermediul acestui post, Dumnezeu ne dă posibilitatea unei purificari sufletești și fizice, care ne ajută să ne ”dezbrăcăm” de tot ceea ce este nociv si sa-L întâlnim în profunzime pe Cel ce urmează să se nască. Tot la fel a ajunat și proorocul Moise pe muntele Horeb, înaintea vederii lui Dumnezeu, dar și toți patriarhii Vechiului Testament care așteptau venirea lui Mesia.

Postul Crăciunului este un post al bucuriei și al speranței. Dar nu o speranță care își are rădăcinile într-un optimism tâmp, ci o speranță care este ancorată temeinic într-o credință autentică. Speranța este o luptă continuă în ziua de azi, dar nu putem spera cu adevarăt decât în măsura în care suntem într-o strânsă legătură cu Dumnezeu și deschiși influenței acestuia.

Departe de gândul la dezlegările la mâncăruri, care se vor face în anumite zile ale săptămânii, departe și de preocuparea pentru podoabele care vor îmbrăca odăile și brazii, să ne propunem să nu fim doar simpli ”trecători” prin această perioadă de pregătire. Să ne oprim puțin, să reflectăm și să nu trecem în grabă, așa cum obișnuim în viața de zi cu zi. Să-i dăm o ”șansă” acestui Dumnezeu, care nici într-o altă religie, nu s-a aplecat în chipul acesta, atât de umil și blajin, asupra omenirii.

Ce să facem în post ca să ne meargă bine? Să ne apropiem de Dumnezeu, dar nu într-o manieră simbolică. Să-L punem în centrul vieții noastre. Ofrandele noastre să nu fie lipsite de conținut ci să le însuflețim cu sentimente sincere, încărcate de dorința de a-L cunoaște mai bine.

Post cu bucurie și speranță!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.