Postasii salajeni sunt in greva generala de saptamana trecuta

0
71

Pentru a treia zi consecutiv, postasii salajeni s-au aflat ieri in greva generala. Protestul lor, declansat joi, 27 octombrie, i-au afectat cel mai tare pe cei care au avut de apelat la serviciile Postei Romane. Servicul de coletarie a fost complet paralizat, asa ca cei care au avut de trimis sau de primit pachete ori scrisori au batut in zadar drumul pana la oricare din oficiile postale din judet. De cand au intrat in greva, postasii au distribuit doar pensiile şi ajutoarele sociale, pentru a nu crea probleme beneficiarilor. 

In Salaj sunt 320 de lucratori postali, angajati la noua oficii postale. 60 dintre ei au intrat in greva saptamana trecuta, joi dimineata, iar in ziua urmatoare li s-au alaturat si ceilalti colegi.
Calin Balog, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali Sălaj declara ieri ca spera intr-o detensionare cat mai rapida a situatiei, in conditiile in care premierul Dacian Ciolos, aflat la Cluj, a avut o intalnire cu postasii de la Regionala Cluj. Acesta a adaugat ca sindicalistii si conducerea Postei Romane sunt in negocieri de opt luni de zile, iar de atunci sunt “dusi cu presul” in mod constant.

Postasii l-au intampinat la Cluj pe premierul Ciolos
si I-au cerut demiterea conducerii Postei Romane

Peste o sută de postasi clujeni Cluj s-au adunat ieri la intrarea în curtea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, unde stiau ca premierul Dacian Cioloş participa la inaugurarea Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei. Trei ore au asteptat postasii sa dea ochii cu prim ministrul pentru a-si spune pasurile. La ieşire, Dacian Ciolos s-a oprit să discute cu protestatarii, iar aceştia i-au cerut demiterea conducerii Companiei de stat Poşta Română. Dacian Ciolos le-a transmis protestatarilor ca negocierile cu sindicatele sunt în curs de desfăşurare, iar dacă va fi nevoie, se va implica şi Guvernul. Sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de discuţia cu premierul, deoarece nu au primit un raspuns concret la problemele cu care se confrunta. stop_coloana

Postasii vor salarii marite si sefi competenti

Principala revendicare a lucratorilor postali o reprezinta majorarea salariului. Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali Sălaj, Calin Balog, spune ca 50 la suta dintre postasi sunt platiti cu salariul minim pe economie. Daca acesta va fi majorat, de la anul, la 1400 lei, asa cum promit guvernantii, atunci 70 la suta dintre postasi ar intra in categoria celor platiti cu minimul pe economie.
O alta nemultumire a postasilor este legata de managementul defectuos al Postei Romane, care, din 2009, “se afla in picaj liber”, spun sindicalistii, din cauza faptului ca este prost administrata. Managementul din ultimii ani i-a adus Postei Romane minus valoare si multe contracte importante pierdute, sustin sindicalistii.
Pe lista nemultumirilor se mai afla deficitul de personal cu care se confrunta Posta Romana, dar si metodele invechite dupa care isi desfasoara postasii activitatea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.