Distribuirea pensiilor și a altor drepturi sociale prin Poșta Română va fi decalată în luna ianuarie 2023 din cauza zilelor libere de care beneficiază atât angajații Poștei, cât și cei ai Casei Naționale de Pensii.

Casa Națională de Pensii Publice a anuțat că va vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile.

Prin urmare, calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) prevede ca, la domiciliu, pensiile să fie distribuite în perioada 6-17 ianuarie 2023, iar la ghișeele subunităților poștale, până pe data de 19 ianuarie 2023.

Nu vor fi încadrați în acest calendar beneficiarii care au optat pentru primirea drepturilor în conturile bancare.

“Ca și anul trecut, salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, față de intervalul obișnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni. Este o situație specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajații din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie. Menționăm că, în celelalte luni ale anului, Poşta Română nu şi-a încălcat angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii și subliniem că, anul trecut, Poșta Română a depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt și a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat inițial, distribuirea drepturilor bănești”, a precizat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.