Poșta Română începe livrarea pensiilor și a celorlalte drepturi de joi, 5 ianuarie, cu o zi mai devreme față de termenul anunțat inițial. Anunțul a fost făcut, miercuri, de reprezentanții Companiei Naționale.

În luna ianuarie a fiecărui an, ca urmare a începutului de an bugetar, Poșta Română primește cu o întârziere de câteva zile sumele de bani necesare achitării pensiilor din sistemul public (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR). Așadar, anunțul inițial era că poștașii vor întârzia și anul acesta cu plata drpeturilor la domiciliul beneficiarilor.

Însă directorul general CNPR, Valentin Ștefan, a anunțat că, de joi dimineața, în Ajunul Bobotezei, poștașii vor începe distribuirea pensiilor.

„Mă bucur să pot anunța că Poșta Română s-a mobilizat exemplar și a pus toate resursele necesare pentru ca mâine dimineață, la prima oră, poștașii noștri să fie pe teren și să distribuie pensiile cât mai repede. Asta fiindcă ne dorim ca pensionarii să nu resimtă această situație specială a unor întârzieri, cauzată de procedurile specifice începutului de an bugetar”, a declarat Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române.

Tot de la Poștă se pot cumpăra Titluri de stat Tezaur

Un alt anunț al Poștei Române arată că s-au pus deja în vânzare titlurile de stat din cadrul programului Tezaur, derulat de Ministerul Finanțelor. Aceste titluri pot fi cumpărate de la oficiile poștale din mediul rural până în 20 ianuarie, iar la oficiile din mediul urban sunt disponibile până în 23 ianuarie.

”Continuăm să fim partenerii Ministerului Finanțelor în intermedierea vânzării titlurilor de stat în cadrul programului Tezaur și în anul 2023. Titlurile de stat Tezaur, emise începând cu 3 ianuarie 2023, au maturităţi de 1, 2 şi 3 ani, dobânzi anuale de 7,35%, 7,60%, respectiv 8 %, o valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile”, se arată în informarea Companiei Naționale Poșta Română.