Compania Nationala Posta Romana va livra permisele auto si certificatele de inmatriculare la domiciliu, in baza unui contract atribuit de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), in valoare estimata de 50 milioane lei (aproape 12 milioane euro).
Reprezentantii RA-APPS au declarat agentiei MEDIAFAX ca Posta Romana a fost desemnata drept castigatoare, in urma unei licitatii de achizitie publica, pentru contractul aferent serviciior de curierat si livrare la domiciliul titularilor, de la sediul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor, a permiselor de conducere si a certificatelor de inmatriculare a vehiculelor. La licitatie au mai participat firmele Posta Atlassib Curier Rapid si Fan Courier Express.
Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de 7.100 de oficii postale, grupate in zece directii regionale. Actionarii operatorului postal sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.
Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al CNPR pentru 2009, operatorul postal va incheia acest an cu un rezultat brut de 371.000 lei, comparativ cu pierderi de 355.000 lei in 2008. Veniturile totale ale CNPR ar urma sa ajunga la 1,72 miliarde de lei, in urcare cu 17,2% fata de 2008. Posta Romana are circa 36.000 de salariati.