Posta Romana livreaza, incepand de vineri, la domiciliul beneficiarilor, permise de conducere si certificate de inmatriculare auto, costurile fiind suportate de Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), a anuntat compania. „Posta Romana va asigura livrarea permiselor de conducere si a certificatelor de inmatriculare a vehiculelor, eliberate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Posesorii vor primi documentele la domiciliu/sediu prin serviciul PRIORIPOST cu valoare declarata si confirmare electronica de predare (EC)”, se arata intr-un comunicat al Postei Romane.
In cazul persoanelor fizice, predarea permiselor de conducere sau a certificatelor de inmatriculare se va face pe baza actului de identitate. In eventualitatea in care destinatarul este o firma, corespondenta se va preda numai persoanei imputernicite.
Livrarea documentelor catre persoanele fizice se va efectua pe cat posibil dupa ora 17:00, iar firmele destinatare le vor primi pana in ora 17:00, potrivit Postei. Atunci cand beneficiarul, persoana fizica, nu este gasit la domiciliu, curierul postal poate preda trimiterea oricarei persoane majore sau altor persoane care fac dovada pe baza actului de legitimare ca locuiesc la aceeasi adresa. „In cazul in care la prima incercare de livrare nu a fost nimeni de gasit la adresa mentionata pe plic, reprezentantul Postei Romane va lasa un aviz in care se va mentiona continutul trimiterii si numarul de telefon al subunitatii postale, de la care beneficiarul isi poate ridica documentele expediate. Trimiterile postale vor ramane in subunitatea postala patru zile lucratoare de la prima incercare de livrare”, se arata in comunicat.
Compania Nationala Posta Romana va livra permisele auto si certificatele de inmatriculare la domiciliu , in baza unui contract atribuit de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), in valoare estimata de 50 milioane lei (aproape 12 milioane euro), in urma unei licitatii la care au mai participat firmele Posta Atlassib Curier Rapid si Fan Courier Express. Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de 7.100 de oficii postale, grupate in zece directii regionale.