Post special creat la Asociația Regională Someș-Tisa pentru fostul primar din Șimleu Silvaniei

La Asociația Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa se modifică organigrama pentru crearea unui post ce urmează a fi ocupat de fostul primar al orașului Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș. Mai exact, se înființează un post de administrator public, rezultat din transformarea unui post de consilier juridic.

Adunarea Generală Ordinară a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa a fost convocată pentru data de luni, 15 februarie, însă, din lipsă de cvorum, aceasta a fost reconvocată pentru marți, 16 februarie.

Primul punct pe ordinea de zi îl rreprezintă tocmai modificarea Organigramei Asociației prin înființarea unui post de administrator public, rezultat din transformarea unui post de consilier juridic.

“Asociația se confruntă cu provocările unei activități foarte intense, pe lângă faptul că numărul membrilor asociați a crescut în timp la 122 ( aria de acoperire acum a Asociației este de 3 județe – Cluj, Sălaj și în mică măsură Mureș). Ne aflăm în faza în care proiectul POIM a început să fie implementat, fiind semnate din ce în ce mai multe contracte de lucrări și necesitând activități susținute de monitorizare în teren”, motiv pentru care “se impune, în consecință, modificarea Organigramei, astfel încât aceasta să corespundă volumului de activități ale Asociației și nevoilor concrete de coordonare a acestor activități pentru perioada următoare”, scrie în expunerea de motive privind modificarea Organigramei, document semnat de președintele Dinu Iancu Sălăjanu.

Competența numirii administratorului public al Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa revine Consiliului Director care, această numire urmând a fi aprobată de Adunarea Generală a Asociaților.

Consiliul Director, în baza unei proceduri specifice, prin Decizia nr.5/8.02.2021, l-a numit pe această funcție de admninistrator public pe domnul Septimiu Cătălin Țurcaș. În consecință, propunem validarea acestei decizii”, scrie în expunerea de motive privind validarea Deciziei Consiliului Director.

Consiliul Director este organul executiv de conducere al Asociației, fiind format din președintele Asociației și încă patru membri numiți de Adunarea Generală pe o perioadă de 4 ani.

Președintele Asociației este președdintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, iar cei 4 membri sunt vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, primarul  orașului Huedin, Județul Cluj, și primarul Comunei Sâncraiu, județul Cluj.

Adunarea Generală este compusă din toți reprezentanții asociaților, desemnați prin hotărâre a autorităților deliberative ale acestora. În prezent, Adunarea Generală numără 118  autorități locale.

Fostul edil a pierdut mandatul de primar al orașului Șimleu Silvaniei după ce, în decembrie 2020, a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare, de către magistraţii Tribunalului Maramureş, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Fostul președinte al Consiliului Județean Sălaj, Tiberiu Marc, a fost și el angajat al Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someș-Tisa o scurtă perioadă de timp. A lucrat aici din momentul plecării sale de la șefia Consiliului Județean până acum câteva luni. Momentul plecării sale coincide cu schimbarea de pe scena politică, adică venirea liberalilor la putere, în locul social-democraților.

           

23 thoughts on “Post special creat la Asociația Regională Someș-Tisa pentru fostul primar din Șimleu Silvaniei

 1. Lac să fie că broaște se găsesc, după ce liberalii au angajat la ape o chelneriță pe post de inginer, merge și un fost primar !

 2. Doamna Rad, Tiberiu Marc inca lucreaza acolo. Verificati cand a luat ultimul salar. Ca nu a fost pe la serviciu de cateva luni, este foarte posibil, nu cunosc. Nu exista o demisia a lui

 3. Aproape corect. Doar ca Tiberiu Marc este inca angajat acolo si ia salar cumulat cu pensie. Probabil ca nu s-a dus pe la serviciu de la schimbarea puterii, nu stiu. Dar inca este angajat, nu si-a dat nicio demisie… verificati

 4. Măi nesimtitilor! Cum rămâne cu gargara “fără penali in funcții publice”?(chiar dacă funcțiile publice sunt cele alese). Rușine impostorilor!!!

  1. Aceste gargare, au fost lansate, ca “fumigene pentru fraieri”. Multi analisti dau ca sigura, pentru PNL, soarta PNTCD. Minciuna, viclenia ieftina, ardoarea si incisivitatea cu care vor sa vanda, ce mai este profitabil in Romania (Hidroelectrica, Nucleara Cernavoda, Gazele-Marea Neagra, etc), trimit clar, spre soarta PNTCD!

 5. Dapai cam asa se intampla.. Cand dau kix cu ceva si nu mai pot aparea public, sunt numiti politic pe la ceva insitutii unde nici macar nu isi fac prezenta zilnic. Sunt trecuti pe foaie ca prezenti si banii le intra in conturi. Ba in ce tara idioata traim.. O facut atata rau ca primar, acuma sta ca un pensionar si asteapta leafa lunar. ROMANIA TE IUBESC!

  1. Si inca ceva, pentru cei care ati crezut ca PNL-ul e ceva partid salvator, sa stici ca nici unul nu-i mai bun sau mai rau ca PSD-ul! Toti sun la fel si vor fii mereu. Fiecare cand ajunge la putere isi pune oamenii lui la conducere. Bogdan Ilea, Paul Maghiu si Septimiu Turcas sunt doar cativa de pe plan local care au fost pusi in functii pentru ca au servit partidul.

 6. Ce se intimpla daca un subordonat ii spune sefului : pleaca de aici ! tu nu ma conduci pe mine ! esti CONDAMNAT si atit ! ce zice Verner si Barna?

 7. E,asta este.Ai cuscru,ai parte!.Mie sincer mi-ar fi jena,dupa toate cele intamplate.Asta-i dovada ca genul asta de oameni nu stiu face nimic altceva decat sa paraziteze statul.Dk-i pui sa faca un bussines cinstit mor de foame.

 8. fara Septimiu, Pnl-ul va suferi enorm la numarul de voturi in Simleu si in bazinul din jurul Simleului, asfel Bode si in special marii pnl-isti zalauani care nu aduc voturi doar tanjesc dupa scaune caldute o sa planga dupa el. a facut mai multe pentru oras decat toti primari la un loc dinaintea lui!!!

 9. Va frământă cazul ,vouă celor de mai sus? Oare nu jireada ieșea cu expresia preferată a PSD ului ” Câinii latră,caravana trece” ? Asa ca mucles si luati aminte .Iar voi pesedeilor de mai sus – care sunteti- nu uitati ca sunteti in opozitie ,asa ca hadio ciolan al puterii.

   1. Da i tu limbi la șefă ta ca prea mult liber iti da pentru comentarii de tat kkt ul.Ciumete roșu albastru.Ti am mai spus o ,esti mic,mic de tot .

 10. Daca esti corect , recunosti cat de mult rau a facut Zalaului PNL-ul !!!
  Acei naivi care au crezut ca pnl-isti sunt mai buni , s-au inselat amarnic . Sunt mult mai vicleni si mai nesatui . Isi doresc putere si bani cu mare ardoare . Asta este “ideologia” lor . Daca nu le-a mers cu serviciu , afacerea sau cantatul , s-au pus pe politica .Vai de neamul nostru !!!

  .

 11. Daca esti corect , recunosti cat de mult rau a facut Zalaului PNL-ul !!!
  Acei naivi care au crezut ca pnl-isti sunt mai buni , s-au inselat amarnic . Sunt mult mai vicleni si mai nesatui . Isi doresc putere si bani cu mare ardoare . Asta este “ideologia” lor . Daca nu le-a mers cu serviciu , afacerea sau cantatul , s-au pus pe politica .Vai de neamul nostru !!!

  .

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.