Posibile disponibilizari in judet

Spre sfarsitul anului 2008, 11 societati din judet au anuntat disponibilizarea a 604 persoane. Acum, la inceput de an 2009, alte doua firme au anuntat ca vor sa trimita in somaj 94 de persoane. Potrivit directorului executiv adjunct al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, Ileana Sabau, este vorba de Fag Grup Zalau si Profil Glass SRL, insa disponibilizarile anuntate de cele doua societati nu sunt batute in cuie. Patronii nu sunt siguri daca, in final, vor trimite acesti oameni in somaj sau nu, vor face acest lucru in functie de anumite fonduri pe care trebuie sa le primeasca. Totusi, au facut o notificare scrisa catre AJOFM, putand sa renunte la disponibilizare oricand si sa-si pastreze angajatii.
In ceea ce priveste serviciile de preconcediere la care au dreptul persoanele concediate, dna Sabau ne-a spus ca s-au luat masuri de preconcediere pentru 17 persoane, adica le-au fost oferite informatii despre locurile de munca vacante si posibilitatile de formare profesionala. Majoritatea societatilor care au facut disponibilizari fiind din domeniul constructiilor, nu au solicitat agentiei aceste masuri, deoarece au anuntat ca din martie isi vor reangaja oamenii pe care i-au trimis in somaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut