Portofoliul, baza admiterii la liceu

0
22

Admiterea la liceu se va schimba incepand cu anul 2013. Noutatea o constituie portofoliul, care va fi intocmit de catre profesori tuturor elevilor si care va folosi la admitere. Portofoliul va cuprinde: totalitatea diplomelor obtinute de elev in gimnaziu, a certificatelor, a inscrisurilor de orice fel pe care elevul le-a obtinut in urma evaluarilor. El se va intocmi incepand cu clasa pregatitoare ii va continua pe parcursul celor noua clase. Portofoliul va conta in proportie de suta la suta la admiterea la liceu, daca numarul de candidati este mai mic decat numarul de locuri oferite. Daca numarul de candidati este mai mare decat numarul locurilor oferit de licee, atunci portofoliul va conta in proportie de 70 la suta impreuna cu media celor noua clase obligatorii si media la probele de evaluare nationala de la sfarsitul clasei a noua. Restul de 30 la suta va fi nota obtinuta la diciplina de admitere stabilita de liceu. Portofoliul va conta si in cazul mediilor egale obtinute la evaluarea nationala, pe baza lui facandu-se diferentierea. Si evaluarea care se va face la sfarsitul clasei a noua este o noutate. Ea va consta in doua probe scrise, una orala si una practica. Probele scrise vor fi una la limba romana, limba materna si limba straina, iar cealalta la matematica si stiinte. Proba practica va fi utilizarea calculatorului , iar cea orala va cuprinde competentele civice si sociale. Punctajul obtinut se va inscrie in portofoliul elevului. De anul viitor, invatamantul gimnazial va cuprinde zece clase, inclusiv cea pregatitoare, si trei clase la liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.