Populația județului Salaj crește simțitor cu ocazia sarbatorilor

Populația județului Salaj crește simțitor în perioada sarbatorilor de iarna. Cifra oficiala a salajenilor plecați la munca în strainatate este sub 10.000. “nsa aceștia sunt înregistrați cu acte. Alți peste 10.000 muncesc peste hotare fara documente care sa ateste acest lucru. 

Populația Salajului înregistrata la recensamântul din 2011 este de doar 224.000, însa populația dupa domiciliu este de 248.000. Ceea ce înseamna ca diferența de 24.000 sunt salajeni care, deși au domiciliul în județ, nu stau acasa.
Populația dupa domiciliu – de 248.000 de salajeni – reprezinta numarul persoanelor cu cetațenie româna și cu domiciliul pe teritoriul județului Salaj.
Populația stabila sau rezidenta – 224.000 – reprezinta totalitatea persoanelor care au reședința obișnuita pe teritoriul județului Salaj.
Populația stabila nu include persoanele plecate de la domiciliu la lucru sau la studii în alt județ din țara sau în strainatate pentru o perioada de cel puțin 12 luni; persoanele cu domiciliul în alt județ din țara care la momentul de referința al recensamântului erau temporar prezente în județ, venite pentru o perioada mai mica de 12 luni și cetațenii straini sau fara cetațenie veniti în județ pentru mai puțin de 12 luni. Reședința obișnuita este considerata adresa la care persoana își petrece cea mai mare parte din timp, indiferent daca are sau nu înscrisa în actul de identitate viza de reședința la aceasta adresa, conform datelor primite de la Direcția Județeana de Statistica Salaj.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *