Pompierii au verificat sase cluburi din Salaj si au aplicat 11 sanctiuni

Pompierii au verificat sase cluburi  din Salaj si au aplicat 11 sanctiuni

Echipaje mixte de la ISU Salaj si de la jandarmi au efectuat sase controale in cluburi si discoteci din Zalau (4 controale), Rus (1 control) si Jibou (1 control), in zilele de sambata si duminica (21 si 22 ianuarie), dupa incendiul care a mistuit clubul bucurestean Bamboo.
Echipajele de pompieri si jandarmi au descoperit 16 deficiente, dintre care cinci probleme au fost inlaturate pe timpul controlului. Scopul principal al acestor controale a fost verificarea respectarii masurilor legale privind apararea impotriva incendiilor.
Pompierii salajeni au aplicat 11 sanctiuni, dintre care opt avertismente si trei sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3.500 de lei.
Sanctiunile s-au aplicat pentru cai de acces blocate, exploatarea necorespun-zatoare a instalatiilor electrice (suprasolicitarea, nedimensionarea corecta), utilizarea unor elemente de decor combustibile.
Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi, controalele vor continua si in perioada urmatoare. stop_coloana

Peste 160 de controale in toata tara

Din dispozitia ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, in zilele de 21 – 22 ianuarie, in toata tara pompierii au executat 162 controale in cluburi si discoteci, fiind aplicate 118 amenzi, în cuantum de 203.000 lei, pentru nerespectarea reglementarilor pe linia apararii împotriva incendiilor. De asemenea, din ordinul ministrului afacerilor interne, în perioada urmatoare activitatile preventive vor fi intensificate, astfel încât siguranta celor care frecventeaza astfel de locatii sa fie asigurata, iar obligatiile legale ale beneficiarilor sa fie respectate, potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Interne.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *