Pompierii au controlat din nou unitățile de turism și alimentație publică din Sălaj

În primele două săptămâni ale lunii februarie, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Sălaj au desfășurat 20 de acțiuni de control pe linia apărării împotriva incendiilor, cu precădere la unitățile de turism și alimentație publică.

Au fost identificat 103 neconformități pe linia securității la incendiu, 33 dintre acestea fiind remediate în timpul inspecțiilor. Pompierii au aplicat 61 de avertismente și 9 amenzi, în cuantum total de 65.500 lei.

De asemenea, pe timpul activităților de control, inspectorii de prevenire au desfășurat și acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente, în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, dar și modul de comportare ce trebuie adoptat, în astfel de cazuri.

Prin intermediul acțiunilor de control se urmărește modul de respectare a prevederilor legale privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă, precizează ISU Sălaj.

Reamintim faptul că, începând cu data de 1 ianuarie 2024, documentațiile de avizare/autorizare privind securitatea la incendiu și protecție civilă se depun doar în format electronic.

About Author

One Reply to “Pompierii au controlat din nou unitățile de turism și alimentație publică din Sălaj”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *