septembrie 24, 2022

Pomii tineri – din toamna pana iarna timpuriu

Copacii tineri au nevoie de o protectie plasata in jurul trunchiurilor. Aceasta protectie ajuta la impiedicarea soarecilor si iepurilor infometati de a musca din coaja de copac in timpul iernii, cand recoltele naturale de vegetatie sunt slabe.
Daca aveti livada intr-o zona cu zapada in timpul iernii, vopsiti trunchiul si ramificatiile ramurii celei mai de jos cu o vopsea alba din latex, amestecata cu apa 50 la suta, pentru a preveni arsurile provocate de soare. Datorita faptului ca razele soarelui se reflecta din zapada in timpul iernii, caldura cauzeaza extinderea arsurii. Cand soarele apune, aerul rece inconjoara trunchiul si coaja se desprica pe masura ce se raceste, deschizand o rana care este tinta invaziei bolilor sau daunatorilor.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.