Politistul Onica Alin va mai sta cel putin o luna dupa gratii in asteptarea judecatii pentru tentativa de omor

Politistul Onica Alin va mai sta cel putin o luna dupa gratii in asteptarea judecatii  pentru tentativa de omor

Instanta a dispus ieri, 7 martie, mentinerea arestarii preventive pentru inca 30 de zile a politistului Alin Onica, cercetat pentru tentativa de omor, fapta comisa in seara de 16 ianuarie, cand la petrecerea de bilant a Politiei Simleu Silvaniei si-a batut cu bestialitate colegul, pe Mircea Gaidos. 

rn

Avocatul lui Alin Onica ne-a declarat ca a cerut instantei inlocuirea masurii de arest preventiv cu arestul la domicilui, propunere pe care a facut-o si in 18 ianuarie, cand instata l-a arestat pe politist preventiv pentru 30 de zile prima data. Aceeasi instanta i-a prelungit pe 7 februarie arestul preventiv pentru alte 30 de zile. Avocatul inculpatului mai spune ca, asa cum a declarat si in fata judecatorului de drepturi si libertati pe 18 ianuarie, cand s-a dispus arestarea preventiva, Alin Onica si-a recunoscut fapta, regreta enorm ce a facut, isi asuma fapta si doreste sa fie judecat cat mai repede. Tot atunci, Alin Onica nu a putut spune motivul pentru care l-a batut pe Mircea Gaidos, spunand in fata instantei ca nu isi aduce aminte nimic.
Onica Alin va fi judecat pentru tentativa de omor dupa ce, la petrecerea politistilor organizata in 16 ianuarie la Cabana Bradet din Simleu, l-a batut cu o cruzime nemaiintalnita pe Mircea Gaidos. Acesta a fost preluat in stare grava de un echipaj SMURD si transportat la Spitalului din Simleu, de unde o ambulanta l-a dus imediat la Urgenta Spitalului din Zalau. “n cele din urma, din cauza starii foarte grave, a fost transportat un spital din Cluj. Procurorii care ancheteaza cazul, profesionisti cu experienta, au declarat pentru Graiul Salajului ca nu au vazut in cariera lor un caz cu un asa mare numar de leziuni pe corpul unei victime. Politistul Gaidos Mircea avea aproape toate costele rupte, fractura de piramida nazala, fractura la maxilar, plaman perforat, dar si alte zeci de urme lovituri pe toata suprafata corpului.

rn

Pentru ca "mirosea a droguri" la petrecerea politistilor, DIICOT a deschis o ancheta, la care acum renunta

rn

Cazul este interesant si prin faptul ca politistul batut, Mircea Gaidos, se afla sub influenta stupefiantelor la petrecerea politistilor. DIICOT a facut cercetari si a gasit droguri in locuinta politistului agresor, Alin Onica. Fratele acestuia a spus insa ca drogurile ii apartin, iar Alin Onica nu a fost cercetat sub acest aspect. Mai mult, procurorii DIICOT Salaj au propus renuntarea la urmarirea penala a fratelui politistului, Florin Onica. Dosarul se afla la Tribunalul Salaj, iar judecatorii au amanat confirmarea renuntarii la urmarirea penala a lui Florin Onica pentru data de 11 aprilie.
Procurorul sef DIICOT Salaj, Dan Bubuiug, ne-a declarat ca DIICOT a propus renuntarea la urmarirea penala a lui Florin Onica pentru ca nu are antecendente penale, a declarat ca detinea doua grame de droguri pentru consum propriu, si-a recunoscut fapta, iar cantitatea de droguri este scazuta. Astfel ca s-au intrunit elementele necesare renuntarii la urmarirea penala.
DIICOT Salaj au fost cei care au aratat ca ambii politisti aveau droguri, unul in sange, celalalt la domiciliu, dar nici unul nu poate fi acuzat, nici pentru detinere, nici pentru consum.

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *