februarie 9, 2023

Politistii si militarii pot iesi la pensie mai devreme

Pensionarea anticipata in cazul militarilor si politistilor ar putea crea un val de pensionari in 2019. Acestia pot in acest an sa iasa la pensie mai devreme, conform legislatiei pensiilor militare de stat.

rn

Pensia de serviciu anticipata si pensia de serviciu anticipata partiala ar putea determina un val de pensionari in cadrul militarilor si politistilor care au vechimea necesara sa se pensioneze.
La indeplinirea conditiilor pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta, pensiile anticipate si anticipate partiale sunt transformate automat in pensii pentru limita de varsta.
Astfel, cadrele MAPN si MAI se pot pensiona in 2019 mai devreme decat in anii anteriori.
Pensia de serviciu anticipata este acordata militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, daca au o vechime efectiva de minimum 25 de ani, din care cel putin 15 ani reprezinta vechime in serviciu. Pensia se acorda cu cinci ani mai devreme decat data standard de pensionare.
in cazul pensiei anticipate partiale, militarii si politistii trebuie sa aiba cel putin 10 ani vechime in serviciu si 20 in munca.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut