Polițiștii și jandarmii au împânzit Zalăul: amenzi de peste 70 de mii de lei, permise reținute, dosare penale, bani și lemne confiscate

  • Vineri noaptea, 16 spre 17 septembrie, 70 de polițiști și jandarmi au împânzit Zalăul. Pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte ilegale și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor, oamenii legii au desfășurat o acțiune de amploare atât pe străzi, cât și în localuri. Și nu a fost degeaba…

Potrivit informării Biroului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, acțiunile polițiștilor și ale jandarmilor au vizat locurile și localurile publice, traficul rutier, având ca scop combaterea ilegalităților în domeniul economic, silvic, menținerea ordinii publice, prevenirea consumului de droguri, precum și combaterea oricăror abateri la regimul rutier.

Au fost verificate 51 de obiective economice, peste 800 de persoane au fost legitimate și au fost oprite și verificate 487 de autovehicule. De asemenea, au fost controlate 91 de persoane sau bagaje.

Polițiștii rutieri au testat de alcool sau droguri 287 de conducători auto, au reținut 6 permise de conducere și au ridicat 10 certificate de înmatriculare.

În jurul orei, 23:30, polițiștii au depistat în trafic, pe Bulevardul Mihai Viteazul, un tânăr de 26 de ani, din comuna Coșeiu, care se afla sub influența alcoolului. Avea 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

În total, efectivele angrenate în acțiune au aplicat vineri noaptea 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 70.310 lei. Au fost constatate neregului și în domeniul silvic, fiind confiscați 45 de metri cubi de material lemnos. Pe linie economică, polițiștii  au ridicat din localurile verificate, în vederea confiscării, suma de 2.496 de lei.

În baza investigațiilor de specialitate, polițiștii au identificat și persoanele bănuite că ar fi săvârșit fapte penale, iar 8 astfel de dosare sunt în curs de finalizare. În acestea se efectuează cercetări privind comiterea unor infracțiuni de furt, distrugere și loviri sau alte violențe.

Pe linia supravegherii persoanelor față de care a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu, sau a celor urmărite, polițiștii Servicului de Investigații Criminale au verificat 16 arestați la domiciliu și, la ora 03:46, au depistat pe strada Sfânta Vineri un bărbat, de 23 de ani, din Zalău, urmărit național.

Acesta fusese condamnat la pedeapsa închisorii de 1 an și 10 luni, pentru comiterea infracțiunii de furt. Tânărul a fost depus în arestul I.P.J. Sălaj, urmând să fie transferat într-un penitenciar unde își va executa pedepsa.

În acțiunea amplă au fost cooptați polițiști de investigații criminale, ordine publică, economic, silvic, criminaliști, de la Rutieră, Biroul pentru Imigrări Sălaj, luptători SAS, dar și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut